BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 juli 2012 @ 10:24 door | 2 reacties

Boekeloeren

Ik heb een afwijking. Ik kan het niet het niet laten om in de boekenkast te loeren als ik ergens op visite ben.
Leuk om een indruk te krijgen van de leessmaak van een ander. Van jeugdzonden (macramé) tot latere interesses (boeddhisme). ‘Toon mij uw boekenkast en ik vertel u wie u bent’

De boekenkast van
Ik blijk hierin niet de enige: Erwin Reijers wijdt er met ‘de boekenkast van‘ zelfs een website aan.
Als Reijers in een tijdschrift, krant of op internet een foto van een Bekende Nederlander voor een boekenkast tegenkomt, dan pakt hij zijn loep en probeert hij zoveel mogelijk titels te identificeren. Het resultaat van zijn speurwerk zet hij vervolgens online. Zo kunnen we onder meer een kijkje nemen in de boekenkast van Bas Heijne, Mensje van Keulen, John Lanting en Cornald Maas.

Ondergronds
De New Yorkse fotografe Ourit Ben-Haim houdt van lezen. Vooral van andere mensen die lezen.
Een paar maanden lang wipte zij van de ene New Yorkse metro naar de andere op zoek naar mensen die verdiept waren in een boek. Ze maakte er snel een foto van en zette die op haar website Underground New York Public Library, vergezeld van een tekst met alleen de boektitel en auteursnaam.
Je ziet er mensen van alle leeftijden, kleuren, soorten en maten verdiept in hun thriller, bijbel of biografie.

Dodo
Ik zit in de trein ook altijd te loeren naar welk boek mijn medereizigers zitten te lezen.
Helaas lijkt de reizende boekenlezer steeds vaker op een bedreigde diersoort, met als natuurlijke vijanden de smartphone, de iPad en de laptop.
Meestal ben ik de enige in de hele coupé die een gedrukt boek leest. Zou ik, als reizende boekenwurm, de dodo achterna gaan?

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Boekeloeren

  1. bart schreef:

    Zag gisteren langs de havenkade in mijn stad een man met een boek zitten. Ben twee keer om hem heengelopen om te zien welke titel het was. Hij geirriteerd, ik beschaamd. En nu weet ik het nog niet.

  2. bart schreef:

    ik denk dat het succes van de eReader op dit moment samenhangt met het succes van 50 shades of grey. Je ziet nu niet op het strand welk boek je leest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA