BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 juli 2012 @ 09:03 door | Geen reacties

Dodelijke kettingreactie

Inmiddels al weer een tijdje terug in Nederland na veertien dagen zonnig verblijf in Griekenland. Dat ik daar een nieuw persoonlijk record vestigde door zes boeken te lezen zegt twee dingen: dit was een echte luier-& leesvakantie, én mijn ereader zet mij nog steeds aan tot boekenverslinden.

Vlak vóór die vakantie werd de Gouden Strop 2012 uitgereikt. Opmerkelijk genoeg werd deze prijs voor de beste Nederlandse thriller voor de tweede keer gewonnen door de mij onbekende Vlaamse auteur Bram Dehouck. Toen ik zijn bekroonde verhaal ‘Een zomer zonder slaap’ als e-boek tegenkwam, geen moment geaarzeld om dat op mijn readertje mee te nemen. Het bleek later het verrassendste boek van mijn vakantie te zijn.

Plattelandsthriller?
Misschien is de term thriller in dit verband enigszins misleidend. In eerste instantie lijkt het boek namelijk vooral te gaan over de onderlinge verhoudingen, de kleine & grote geheimen binnen het plattelandsdorpje Blaashoek. Vlakbij dit slaperige gehuchtje is recent een klein windmolenpark gebouwd en de slager is de enige die door het gezoem van de wieken aan een chronisch slaaptekort begint te lijden.
Dit ogenschijnlijk kleine ongemak leidt tot een onverwacht heftige kettingreactie van gebeurtenissen met uiterst dramatische gevolgen voor het hele dorp…

‘Een zomer zonder slaap’ is een bijzonder boekje, met een fraaie spanningsopbouw, zwarte humor en een knallende finale waarin de windmolens opnieuw een grote rol spelen.

Ideale vakantielectuur, of gewoon voor thuis op de bank. Wat mij betreft opnemen in de Keuze van het Personeel!

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden , , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA