BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 juli 2012 @ 09:01 door | Geen reacties

Een beloning voor onze fans

Onze bibliotheek doet actief mee aan het communiceren via sociale media. Dit weblog is daar een voorbeeld van. Het is de kunst om er geen eenzijdig kanaal van te maken. Dus vooral niet  ‘wij praten en u luistert’.  Via onze Facebookpagina en ons Twitteraccount willen we vooral luisteren naar onze klant, naar u dus.

Niet gestelde vragen
Toch is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. U weet ons wel te vinden aan de balies. Daar heeft het personeel het druk met het beantwoorden van vragen, het verkopen van kaartjes, het helpen van klanten enzovoorts. Maar waarom stromen de vragen dan ook niet binnen via onze Facebookpagina? We ontvangen wel ‘vind ik leuks’ aan de lopende band… Als reactie op een nieuwsberichtje, een foto of n.a.v. een activiteit.
Maar vragen, tips of klachten, die krijgen we amper binnen via sociale media. Het is niet dat ze er niet zijn. Want aan de balie of aan de telefoon krijgen we dit soort vragen geregeld binnen: wat zijn de openingstijden, leent u ook dvd’s uit, kan ik met mijn pas in Middelburg terecht, kan ik bij u ook internetten, kan ik mijn boeken ook buiten openingstijden inleveren? Nee, daar belt u dan toch liever nog even voor. Kijk trouwens hier voor de antwoorden.

Belonen!
We hebben inmiddels best een flink aantal Facebook-fans, momenteel 603 stuks. Wat ik besefte tijdens een bijeenkomst over sociale media die ik deze week volgde, is dat het belangrijk is onze fans  ook te behouden. En dat kan o.a. door ze af en toe te belonen. Wat is de meerwaarde van een fan zijn? Naast het ontvangen van nieuws uit je interessegebied kan een fanpagina best iets extra’s bieden. Nu lijkt het me leuk om onze fans op Facebook structureel te laten zien hoe zeer wij hen waarderen. Met iets waardevols, iets waar je wat aan hebt…

Is dat niet een bibliotheekpas? Dat biedt een ingang naar een wereld voor lees-, luister- en kijkplezier. Wat vindt u van het volgende idee:

Iedere week geven we onder onze Vlissingse fans van Facebook een gratis mini-abonnement weg. Wie al lid van onze bieb is, ontvangt een upgrade naar een hoger abonnement.

Vindt u dit leuk?

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA