BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 juli 2012 @ 12:10 door | Geen reacties

Onze volkstuin

Bij gebrek aan inspiratie voor een werkgerelateerd stukje, dit keer weer eens een persoonlijk blogpostje van mijn kant. Met het mooie zomerweer moet je het tenslotte ook niet over sociale media of nieuwe boeken hebben (al is het wel heerlijk lezen in de tuin). Vandaag een stukje over andere werkzaamheden in de tuin en met spullen uit de tuin. Wij (mijn echtgenoot en ik) zijn namelijk in het bezit van een echte volkstuin.

Eigen kweek
Sinds een jaar eten wij wat groenten  betreft enkel nog uit eigen tuin: sperziebonen, snijbonen, tuinbonen, doperwten, peultjes, aardappels, komkommer, wortels, courgettes, prei, boerenkool, witte kool,  andijvie…. Niets is zo lekker als ’s ochtends oogsten en ’s avonds opeten. Natuurlijk wordt er ook ingemaakt (geweckt) en maken we van verschillende fruitsoorten heerlijke jam of sap/siroop!

Eigen kaas
Sinds kort is onze tuin ook uitgebreid met een heus kippenhok en vier prachtige hennen. Zij zorgen voor ons dagelijks eitje. Helaas is de tuin iets te klein om een koe in te huisvesten; we willen namelijk ook beginnen met het zelf maken van kaas. Maar gelukkig zijn er hier op Walcheren nog genoeg boeren die dagverse melk verkopen! Eens kijken of ons dat gaat lukken. Na mijn vakantie hoort u hier vast meer over.

Wilt u zelf een volkstuin beginnen, dan zijn er genoeg boeken over te vinden in de bibliotheek. Zelfs voor boeken over zelf jam maken, het inmaken van groenten en het houden van kippen kunt u bij ons terecht.

Allemaal nog een fijne vakantie gewenst!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA