BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 juli 2012 @ 09:07 door | Geen reacties

Zurebommentijd?

Het was u vast zelf ook al opgevallen, het is weer die tijd van het jaar, met tv-herhalingen, mediastille politici en non-nieuws – kortom: komkommertijd.

En die zomerflauwte doet zich ook gelden in onze bibliotheek. Aan de terugloop van onze blogpostjes, tweets en Facebook-uitingen is te merken dat veel van mijn collega’s momenteel genieten van een welverdiende vakantie. Toch blijft een klein groepje (waartoe ook ondergetekende behoort) hardnekkig doorploeteren in de tropisch warme kantoortuin, o.a. met het inrichten van onze nieuwe website die medio september online moet.

Bij het overzetten van teksten kwam ik zelfs onverwachts een pagina tegen waarop wij nota bene zelf de oorsprong van het begrip ‘komkommertijd’ nader verklaren. Nooit geweten dat onze oosterburen die periode ‘Sauregurkenzeit’ noemen. Zo leer je toch ongemerkt nog  wat bij en blijkt de bibliotheek weer eens meer te zijn dan alleen een ‘boekenuitleenfabriek’.

Maar mocht u per se willen lezen over komkommers, dan kan dat natuurlijk ook… :-)

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA