BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 oktober 2012 @ 10:59 door | Geen reacties

De eerste bezoekcijfers

Onze nieuwe website is nu ruim een maand in de lucht is. Tijd dus voor een korte evaluatie van de bezoekersaantallen.
De site werd in de eerste maand bezocht door 3.184 (unieke) personen die tezamen 4.323 bezoeken brachten. Tijdens deze bezoeken zijn onze verschillende pagina’s 14.196 keer gezien, dus gemiddeld ruim 3 pagina’s per bezoek. Gemiddeld duurde een bezoek bijna 3 minuten. Geen slechte prestaties, vinden we zelf.

Bezoekers
Het percentage nieuwe bezoeken/bezoekers is bijna 75. Twee doelen worden uiteraard nagestreefd: meer nieuwe bezoekers en meer terugkerende bezoekers.
De site wordt met name doordeweeks bezocht, in het weekend is een duidelijke daling te zien. Dit leidt tot de aanname dat de site voornamelijk functioneel wordt gebruikt: reserveren en verlengen. Uit een klein aantal interviews onder bezoekers van de bibliotheek kwam dit ook al eerder naar voren.

Locatie
Circa 95% van de bezoeken (en dus bezoekers) worden gedaan vanaf Nederlandse bodem, gevolgd door de Belgische voor een paar procent. Bijna 60% van de binnenlandse bezoeken komt uit Zeeland, gevolgd door Zuid-Holland (11%), Noord-Holland (9%), Noord-Brabant (7%) en uit de overige provincies.

Bezoekersgedrag
De homepage wordt uiteraard het meest bezocht, gevolgd door het raadplegen van de openingstijden en het bezoeken van de pagina waar men kan reserveren en verlengen.

Hoe komt men op de site?
Van de 4.361 bezoeken in de afgelopen maand is dus ongeveer de helft het gevolg van een zoekopdracht, hoofdzakelijk in Google. Een derde van de bezoekers ging direct naar onze site. Ook Facebook is zichtbaar als opstapje naar de site.
Van het totaal aantal bezoeken kwam ruim 15% vanaf een mobiel apparaat; voor een groot deel via de iPad. Deze mobiele toegang zal natuurlijk alleen nog maar zal toenemen. Om die reden doet Bibliotheek Vlissingen er alles aan om de website nog verder te optimaliseren voor mobiele apparatuur.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA