BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 oktober 2012 @ 12:41 door | Geen reacties

Het verhaal van 20 jaar Bløf

Het laatste boek dat ik onlangs las is de recent uitgegeven biografie van de overbekende Zeeuwse popgroep Bløf.  Schrijver van dit lijvige werk is de PZC journalist Ernst Roozendaal.

Prachtige foto’s
Het betreft hier een naar mijn smaak prachtige uitgave (mag ook wel eens worden opgemerkt) met harde kaft. Het geheel is doorspekt met prachtige foto’s van de band, veelal gemaakt door Bløf’s hoffotograaf Lex de Meester. Ook van de inmiddels wereldberoemde Nederlandse fotograaf Anton Corbijn (die o.a. ook U2 vereeuwigde) zijn enkele prachtige Bløf foto’s te bewonderen.

Veerkracht
In een vlotte, makkelijk weglezende schrijfstijl werd ik meegesleurd door de turbulente geschiedenis van 20 jaar (!) Bløf. Wat mij daarin vooral opviel – en wat natuurlijk zeer heeft bijgedragen aan het grote succes van de band – is de veerkracht die deze popgroep heeft getoond tijdens zeer barre tijden. Ik denk dan vooral aan de veel te vroeg overleden (tweede) drummer van de band, Chris Gotte, die bij een tragisch verkeersongeval om het leven kwam.
In plaats van het bijltje erbij neer te gooien werd al vrij snel een prima vervanger gevonden in Norman Bonink. De eerste plaat waarop deze nieuwe drummer te horen is, luistert naar de titel ‘Boven’; naar mijn smaak (en velen met mij) het allerbeste Bløf album.

Herfst
Nu de blaadjes van de bomen vallen en de avonden langer en kouder worden, leent deze biografie zich uitstekend om gezellig bij de kachel te gaan lezen dit najaar.

Natuurlijk zijn er naast deze bandbiografie in onze bibliotheek nog talloze andere boeken, films en DVD’s te verkrijgen over popmuziek. Wij zijn u graag van dienst met tips en helpen u desgewenst met zoeken.

 

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA