BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 oktober 2012 @ 14:45 door | Geen reacties

Mijn eerste schoolvakantie

Mijn eerste schoolweken als mediathecaris zitten erop! Het was eerst wennen aan de kinderen, en zij natuurlijk aan mij. Maar ik kan na een paar weken nu wel zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb in mijn nieuwe functie.

Mijn werkzaamheden bestaan nu nog uit het begeleiden van leerlingen met weinig leesplezier en leerlingen die moeite hebben met lezen. Ook geef ik klassikale lessen in leesbevordering. Denk hierbij aan: hoe kies ik een leuk boek, waar let ik op bij mijn keuze, waar vind ik de boeken, welke titel is geschikt voor mij en hoe vond ik het boek? De leukste bezigheid tot nu toe vind ik nog wel het interactief voorlezen aan leerlingen uit groep 1 en 2 (tip: lees nooit iets voor over naar de wc gaan….. dan moeten ze prompt allemaal!).

Deze week is de herfstvakantie begonnen en de leerlingen moeten het dus zonder mediatheek doen, want die is ook dicht. Ze kunnen gelukkig wel met hun pasjes bij andere bibliotheken in heel Zeeland terecht om boeken te lenen.

Na de herfstvakantie krijg ik er een nieuwe taak bij. De leerlingen beginnen dan met werkstukken maken en spreekbeurten houden en moeten daarbij op mijn hulp en ondersteuning kunnen rekenen…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA