BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 oktober 2012 @ 14:12 door | Geen reacties

Roze maand?

Voor iedereen en voor iedere gebeurtenis,  iedere ziekte,  feest, herdenking enzovoort, lijkt wel een dag te bestaan. Zo was 1 maart Nationale Complimentendag (niets van gemerkt trouwens), 18 juni is de Dag van het Schaap (ook niets van meegekregen) en in september had je de Dag van de Chinese cafetaria houder (ik ga in herhaling vallen).

Gelukkig ontgaat me niet alles: Dodenherdenking, De Niet Winkeldag, Prinsjesdag. Zo is oktober is uitgeroepen tot Borstkankermaand. Niet een dag, niet een week maar gewoon direct een hele maand. Pink Ribbon organiseert die maand verschillende activiteiten waarvan de opbrengst naar deze stichting gaat die het weer uitgeeft aan onderzoek, bekendheid, zorg en voorlichting over borstkanker.

De bibliotheek heeft veel in huis over dit onderwerp. Uiteraard informatieve boeken over de ziekte, over de (on)zin van het bevolkingsonderzoek, mannen met borstkanker en recente krantenartikelen. Maar ook romans waarvan de bekendste misschien wel is ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun. Wat minder voor de hand liggend is  ‘Mama heeft een knobbeltje’ van Pieke Stuvel, een boek waarin hoofdpersoon Anna vertelt wat er gebeurt als bij haar moeder borstkanker wordt geconstateerd. Geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

Een mooi gedicht over dit onderwerp vond ik op www.poëzie-leestafel.nl en is geschreven door Rim Sartori voor Annemarie Grewel. De titel is ‘Respect’ en het is hier te beluisteren.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA