BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 oktober 2012 @ 10:50 door | Geen reacties

Twee ons gehakt, een pak melk en de nieuwe John Grisham

Vandaag starten we met Boek je Boek. Een service waardoor u niet meer afhankelijk bent van onze openingstijden om te lenen.

De meeste gehoorde redenen om niet te lenen bij de bibliotheek zijn ‘ik lees niet graag’ of ‘ik heb geen tijd om naar de bibliotheek te komen’.

Met die eerste reden rekenen wij af door zoveel mogelijk verschillende materialen aan te schaffen. Van dvd’s tot luisterboeken, en in allerlei mogelijke genres. Binnen onze collectie van ruimt twee miljoen titels zit ook genoeg voor de niet-fervente lezers. Bijna alles wat u zoekt op mediagebied kunnen wij te pakken krijgen.

Na werktijd
Maar de tweede reden ( ‘ik heb geen tijd…’) is lastiger aan te pakken. Want we worden steeds drukker. Vóór 17.30 uur naar de bibliotheek komen is voor velen gewoon bijna onmogelijk. Avondopenstellingen zijn geen optie. In bezuinigingstijden wordt het voor de bibliotheek alleen maar moeilijker om balies langer te bemensen. Bibliotheek Vlissingen heeft echter een unieke oplossing gevonden.

Afhaalpunten
Vanaf vandaag start in Vlissingen de service ‘Boek je Boek’. We gaan een samenwerking aan met zes partners in de stad die zeer ruime openingstijden hebben. Binnen deze locaties zijn afhaalpunten van de bibliotheek geopend waar u uw bestelde materialen (boek, dvd, luisterboek of cd) kunt ophalen op vertoon van uw bibliotheekpas. Inleveren kan natuurlijk ook.

Een bezoek aan de fysieke bibliotheek om te kunnen lenen is dus niet meer noodzakelijk. Want u weet toch wel dat u vanuit huis een boek kunt aanvragen via onze website? Geef aan bij welk afhaalpunt u het boek wilt ophalen. Zodra het boek daar afgeleverd is, krijgt u een e-mail.

Boeken halen bij de supermarkt
Het mooie is dat de afhaalpunten gevestigd zijn binnen locaties waar u waarschijnlijk toch al regelmatig komt. Zo kunt u een supermarktbezoek direct combineren met het ophalen van uw boeken. Kijk hier voor een overzicht van de afhaalpunten.

Een enorme tijdbesparing! En voor u geen reden meer om niet te lenen via de bibliotheek. Want deze service is voor ieder bibliotheeklid in Zeeland gratis.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA