BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 november 2012 @ 09:30 door | 1 reactie

Geen bal op de tv? Leen een DVD!

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: ik ben apetrots op de DVD-collectie die wij ons publiek te bieden hebben. En ik ben de enige niet; ook andere collega’s nemen regelmatig DVD’s mee naar huis en schrijven er later enthousiast over op dit Biebblog. Klikt u maar eens op de tag dvd’s onderaan dit bericht en u krijgt gelijk een idee.

Gevarieerd aanbod
Vanzelfsprekend heeft onze collectie de grote publieksfavorieten, filmklassiekers en commerciële bioscooptoppers in de aanbieding.
Belangrijker vind ik dat er ook veel verrassende en vaak onbekende(re) titels in te vinden zijn: van arthouse films tot prachtige documentaires, van concertregistraties tot boxen met voortreffelijke tv-series die in Nederland nog niet eens op de buis geweest zijn.

Onze DVD-collectie -die inmiddels ruim 2500 titels omvat-  stond vroeger een beetje weggestopt op de tweede verdieping, maar heeft sinds kort een veel prominentere plek vlakbij de inlichtingenbalie. Meer dan ooit zien we nu onze klanten gretig grasduinen en snuffelen in de bakken en soms met een heel stapeltje DVD’s weer weggaan.

Nieuwe publieksservice
Waarom dan toch dit promoberichtje? Omdat we deze week starten met een nieuwe bibliotheekservice: de Keuze van het Personeel. “Ja, maar”, zult u misschien zeggen, “die service bestond toch al?”. Voor boeken wel inderdaad, maar nog niet voor DVD’s.
Een groepje personeelsleden dat regelmatig films mee naar huis neemt zal u vanaf heden verrassen met persoonlijke kijktips die in een aparte sectie worden gepresenteerd. Wedden dat u daar titels aantreft die u anders totaal over het hoofd zou zien binnen dat enorme DVD-aanbod?

Ook ondergetekende maakt deel uit van dat filmclubje. Wat mijn meest recente DVD-tips dan wel waren? Het tragikomische drama ‘La Nana’ en de wonderlijke pseudo (?) documentaire ‘Catfish’ hebben mij allebei een onverwacht aangename thuisbioscoopavond opgeleverd.

Dus laat u ook eens verrassen door onze DVD-keuze van het personeel!

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Geen bal op de tv? Leen een DVD!

  1. […] hebben onze afdeling ‘keuze personeel DVD‘ uitgebreid met het laatste deel van de Scandinavische serie, ‘Borgen’, onlangs […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA