BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 november 2012 @ 14:53 door | Geen reacties

Nooit te oud voor een beer?

Mijn eerste beer kreeg ik van oma; hij heette Beer. Ik was er als de dood voor. Als je hem achterover hield, riep hij luidkeels BAAAAH!!
Het was een stevige beer met scharnierende ledematen en een onvriendelijke uitstraling. Ik had geen band met Beer. Ik moest er wel mee op de foto, want dat was leuk voor oma.

Mijn broertje kreeg van oma een lieve zachte knuffelbeer van bruine badstof, die Brundy heette. Zo’n beer had ik ook wel gewild.

Favoriet
Ook mijn zoons hadden vroeger een favoriete knuffel. Geen beer: de oudste had een zacht wit zeehondje dat Freddy heette en mijn jongste zoon had pop Sofie.
Pop Sofie was zo’n 70’er jaren Holly Hobbie lappenpop. Ze had een groot plat hoofd dat hij als hoofdkussen gebruikte en moest dus altijd mee naar bed. Niet alleen thuis, maar ook in het ziekenhuis. Helaas kon pop Sofie niet in de wasmachine. Zijn kinderarts merkte eens op: “We zullen die pop maar niet onder de microscoop leggen.”

Mannen kunnen slecht zonder knuffel
Niet alleen kinderen en hun knuffelbeer zijn onafscheidelijk. 35 procent van de volwassenen heeft nog steeds een favoriet knuffelbeest in bed liggen.
Dat blijkt uit onderzoek van de Britse hotelketen Travelodge. Volgens deze hotelketen worden jaarlijks 75.000 knuffels vergeten in hun hotels. Bij een onderzoek naar de eigenaren blijkt dat een groot deel van de knuffels ’s avonds niet in een kinderbedje ligt.
Het tv-programma Man Bijt Hond wijdde hier zelfs  een aflevering aan.

Vooral mannen blijken slecht zonder knuffel te kunnen. Een kwart van de mannen die meededen met het onderzoek gaven toe dat ze hun teddybeer meenemen op zakenreis. Velen zeiden dat die hen aan thuis doet denken en hen helpt om in slaap te vallen.
Achgossie…  En ik maar denken dat er gewichtige documenten in die zakenkoffers zitten. Maar nee hoor: het zijn Teddy en Flappie!

Op de kast
Een steekproef onder mijn collega’s leerde me dat een aantal van hen inderdaad nog steeds een knuffelbeest heeft. Niet in bed hoor, werd me verzekerd, maar op een stoel/in de vensterbank/op de kast. Ja hoor. Vast.

Meer lezen over teddyberen? In de bibliotheek vindt u boeken over teddyberen en andere knuffeldieren.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA