BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 november 2012 @ 13:33 door | Geen reacties

Pluim voor de bibliotheek

Afgelopen week werd Bibliotheek Vlissingen vereerd met een bezoek Jan Plooij, landelijk coördinator  van het project de Bibliotheek op School van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Deze insteling moet in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen de relatie tussen bibliotheken en het onderwijs bevorderen door -de projectnaam zegt het al- bibliotheekwerk naar de scholen te brengen. De heer Plooij sprak bij zijn bezoek aan de mediatheek in Open Wijkschool De Combinatie van een “prachtige voorziening”, in zijn ogen een “bibliotheek op school 2.0”.

Rondreis
De heer Plooij maakt met zijn collega, mevrouw Astrid van Dam, een toer langs alle provinciale steunorganisaties van bibliotheken én de vier grote stadsbibliotheken om het draagvlak voor het onderbrengen van bibliotheken op scholen te toetsen. “Dat draagvlak blijkt enorm groot,” aldus de heer Plooij. “Vrijwel elke bibliotheekorganisatie in Nederland is wel op enigerlei wijze met deze ontwikkeling bezig.”

Ambitie
Met de Bibliotheek op school gaan bibliotheken, basisscholen en gemeenten strategische, meerjarige samenwerkingsverbanden aan. Doel daarvan is aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs te bereiken. Specifieker gaat het om verbetering van de resultaten van leerlingen op leesvaardigheid, taalvaardigheid en mediawijsheid.
Bibliotheek Vlissingen opende in 2007 haar eerste bibliotheken binnen basisscholen. Momenteel hebben al elf scholen een mediatheek in huis. Ondanks de bezuinigingen, waarmee ook onze bibliotheek kampt, zullen de komende jaren op nog meer scholen mediatheken geopend worden.

Auteur

Rubrieken Nieuws

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA