BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 november 2012 @ 11:19 door | Geen reacties

Stones rollen nog steeds

Het zal niemand ontgaan zijn: dit jaar bestaat ‘the greatest rock and roll band on earth’ 50 jaar. Een prestatie van formaat aangezien de meeste bands na hooguit 10 jaar er de brui aan geven. Dit meestal door persoonlijke geschillen onderling of verschil van mening omtrent de te varen ‘muzikale koers’. The Beatles bereikten al in een aanmerkelijk eerder stadium hun ‘Waterloo’.

Kassa!
In het kader van dit memorabele jubileum geven de oudgedienden nog een paar optredens in New York, Londen en Parijs. Ondanks de bijna bejaarde leeftijd van de muzikanten zou ik maar wat graag nog eens een optreden  bij willen wonen. Het gaat hier namelijk om shows in kleinere clubs waar je Jagger/Richards en kornuiten bijna kan aanraken. Hun aanstekelijke rock and roll komt hier naar mijn smaak het beste tot zijn recht.
Deze muzieksoort hoort naar mijn smaak absoluut thuis in kroegen en kleine zaaltjes, en niet in stadions waar je je favoriete band via een groot beeldscherm kan volgen en het geluid over het algemeen abominabel is. Lang leve de commercie dus en de kassa rinkelt vrolijk verder. Over de ‘kassa’ gesproken, de enige reden die mij helaas weerhoudt om vrolijk naar een van de komende optredens te gaan zijn de ‘skyhigh’ prijzen van de toegangskaartjes.

Real life
Gelukkig heb ik the Stones in ieder geval ooit in ‘real life’ mogen aanschouwen. In 1997 tijdens de Bridges to Babylon tour was ik aanwezig in een bomvolle Amsterdam Arena. Halverwege de show kwam een uitschuifbare brug uit het podium geschoven die toegang gaf tot een klein podiumpje in het midden van de zaal. De nummers die toen daar ten beste werden gegeven zal ik nooit vergeten en maakte op mij een grote indruk: zo hoort rock and roll te worden gespeeld en beleefd!

Uiteraard zijn er boeken en dvd’s van the Rolling Stones in onze bibliotheek te vinden. Maar ook van talloze andere popgroepen is er van alles te verkrijgen. Via onze nieuwe website is alles in luttele muisklikken te reserveren.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA