BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

17 december 2012 @ 08:46 door | Geen reacties

Doe Maar Dicht Maar

Doe Maar Dicht Maar is een stichting die al meer dan 25 jaar dichtwedstrijden organiseert voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. De wedstrijd wordt traditiegetrouw afgesloten op het Poëziefestival in Groningen waarbij de 10 beste inzendingen worden voorgedragen. De 100 beste gedichten worden bovendien gepubliceerd in een gedichtenbundel.
Het levert ieder jaar jongerenpoëzie op die laat zien dat middelbare scholieren, tegen de algemene verwachtingen in, creatief met taal om kunnen gaan en geïnteresseerd zijn in poëzie. Sommige jaren zijn er meer dan 6500 inzendingen! De bundel ´Doe Maar Dicht Maar´ is te leen bij de bibliotheek.

Belcampo-prijs
Eén van de prijzen die wordt uitgereikt is de Belcampo-prijs. Een aanmoedigingsprijs voor de deelnemer van wie alle drie de ingezonden gedichten van hoge kwaliteit zijn. In 2008 ging deze prijs naar Marjolijn Borgers. Zij schreef -toen 19 jaar oud-  een lekker `feel-good`gedicht dat ik graag op dit blog wil laten horen.

Meedoen?
Mocht het bovenstaande inspireren om zelf te gaan dichten, ook dit jaar heeft Doe Maar Dicht Maar weer een poëziewedstrijd georganiseerd. Thema deze keer is  ‘Kracht!’, omdat de stichting voor 2012/2013 een samenwerking is aangegaan met Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte.
Deelnemen kan nog tot 1 februari 2013. De wedstrijd is bestemd voor alle scholieren van 12 t/m 18 jaar op het vmbo/havo/ vwo/roc/mbo.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA