BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 december 2012 @ 10:30 door | Geen reacties

Lourdes als zorgverzekering

Het eind van het jaar is in zicht en zo ook het eind van mijn zorgverzekeringspolis. En net als vorig jaar, komt de vraag weer naar boven; verlengen of overstappen? En als je dan overstapt, naar wie, wat wil ik precies verzekeren en wat kost me dat?

Besparen of niet?
Onlangs las ik een stukje op Nu.nl waaruit blijkt dat er nauwelijks wordt gekozen voor een verhoging van het eigen risico. Maar je kunt er wel veel geld mee besparen.
Wat te doen? Een besparing zou tenslotte best prettig zijn, gezien de bedragen die je vandaag de dag voor je premie neertelt.

Alternatief
Na veel wikken en wegen, bezoeken aan vergelijkingswebsites als ZorgverzekeringWijzerIndepender en KiesBeter, kwam ik er nog steeds niet uit. Eens navragen bij collega’s, zo dacht ik vanmorgen, misschien word ik daar wat wijzer van. Als aanrader opperde iemand een ouderwets, beproefd alternatief: een bezoek aan  Lourdes. Het grootste bedevaartsoord van Frankrijk waar Bernadette Soubirous in 1858 Maria heeft gezien en waar sindsdien wonderbaarlijke genezingen plaats vinden door de heilzame krachten van het bronwater. Geen zorgpremie meer nodig!

Kanttekening
Voordat u dit serieus overweegt, luistert u eerst even naar een toepasselijk gedicht uit de bundel ‘Kijkvoer & Leesgenot’ van Michiel de Jong en Drs. P. De bundel is te leen bij uw bibliotheek, net als informatie over Lourdes en zorgpremies trouwens…

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA