BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 december 2012 @ 11:00 door | 1 reactie

Vandaag vieren we een feestje

Het is 100 jaar geleden dat er in Vlissingen voor het eerst een bibliotheek werd geopend. Met recht konden we dat een bibliotheekje noemen. De collectie stelde nog niet zo veel voor in die tijd; er stonden 600 boeken in de kast.

In 100 jaar tijd zijn we ondertussen uitgegroeid tot een bibliotheek met twee vestigingen ( ’t Spui en Souburg), acht mediatheken, twee servicepunten ( in Ter Reede en het Majoraat) en zes afhaalpunten. Het aantal materialen dat Bibliotheek Vlissingen bezit, bestaat uit meer dan 100.000 stuks en we doen gemiddeld zo’n 55.000 uitleningen per maand (alle vestigingen bij elkaar opgeteld).

Natuurlijk is het aantal inwoners ook vermenigvuldigd de afgelopen 100 jaar. In 1912 telde de gemeente Vlissingen (inclusief Oost- en West-Souburg en Ritthem) namelijk circa 25.000 inwoners. Dat is nu met ruim 44.000 dus bijna verdubbeld.

We vieren onze verjaardag vandaag bescheiden. Natuurlijk zijn wij trots op het feit dat we het al zo lang volhouden en dat we enorm zijn gegroeid de afgelopen honderd jaar. Maar we verliezen ook niet uit het oog dat grootte in deze tijd eigenlijk van ondergeschikt belang is. Met de bezuinigingsopdracht is fysieke groei niet meer zo zeer een maatstaaf. Wel onze dienstverlening blijven handhaven met een kleiner budget.

Feest(je)
Er is vandaag een taartje  voor de eerste 100 klanten of bezoekers van ’t Spui, er zijn cadeaus ( we geven drie e-readers en zes Sterabonnementen weg) en aan het eind van de dag is er vanaf 16.00 uur muziek, een drankje en een hapje. Al met al een leuk, bescheiden feestje maar we pakken niet groots uit. Die middelen stoppen we liever in de verbetering van onze digitale dienstverlening.

Bekijk op onze website het programma.  U bent van harte welkom!

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Vandaag vieren we een feestje

  1. cis schreef:

    GEFELICTEERD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA