BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 januari 2013 @ 10:38 door | Geen reacties

Genant momentje

Tussen de werkzaamheden bij de bibliotheek door heb ik een half uurtje pauze waarbij ik vaak even de Hema binnenga voor wat vergeten boodschappen.

Onlangs stond ik bij de kassa te wachten om af te rekenen met vóór mij een wat oudere dame in bontjas met trendy zonnebril. Terwijl zij afrekende kwam manlief naast haar staan, hield twee onderbroeken omhoog en vroeg zijn wederhelft wat ze ervan vond. Zij nam op haar beurt uitgebreid de tijd om de exemplaren van alle kanten te bekijken en na haar goedkeuring te hebben gegeven, vroeg haar man de caissière of er soms nog een grotere maat te krijgen was.

Irritaties
Ondertussen nam de rij wachtenden achter mij evenredig toe met de ergernis over dit onverwachte oponthoud. Gewiebel, zuchten en achteromkijken of niemand anders kon helpen. En hoewel ik dit zelf ook niet het juiste moment en de juiste plaats achtte om je ondergoed uit te zoeken, vond ik het gebeuren ook wel vermakelijk. De cassière was gelukkig niet gek en vroeg om assistentie voor de opening van een tweede kassa.

Hoe groot?
De man twijfelde nog steeds ernstig over de maat. Was XL wel groot genoeg? Hij vroeg de geduldige Hema-medewerkster: “Is er echt geen XXL te verkrijgen?”. Ze checkte dit nogmaals, maar nee, die was er echt niet; ook niet te bestellen.
Mevrouw trok de jas van haar man omhoog en hield het ondergoed op z’n plaats.  “Wat denkt ú, zou mijn man dit passen?” De caissière pakte het ondergoed over, hield het ter hoogte van haar gezicht, rektr het eens uit, keek nog eens naar de man en zei: “Tsja, ik durf het niet te zeggen. Ik weet namelijk niet hoe groot uw man is”. Toen viel er bij één van de wachtenden het kwartje over wat de cassière nu eigenlijk zei met het kruis van een XL herenonderbroek recht voor haar neus. De hele rij begon te lachen en het echtpaar trok zich beschaamd terug…

Uit-het-leven-gegrepen
Dit voorval deed mij denken aan de verhalen van Sylvia Witteman. Zij schreef o.a. columns van een doorsnee gezin met alle dagelijkse beslommeringen die daarbij horen. Titels als ‘Tot dusver niets aan de hand’, ‘Veel gezelliger dan bij u thuis’ en ‘Pekingeend bij nacht en andere pogingen tot echt heel gelukkig worden’ geven al een idee van de inhoud. Net zo vermakelijk en ‘uit het leven gegrepen’ als mijn Hema-ervaring, en te leen bij uw bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA