BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

31 januari 2013 @ 08:00 door | Geen reacties

Poëzie week lang in de spotlights

Vandaag 31 januari, is het Landelijke Gedichtendag. Deze dag markeert op zijn beurt weer de start van de Poëzieweek die duurt tot en met 6 februari.
Nederland krijgt vandaag een nieuwe dichter des Vaderlands die Ramsey Nasr opvolgt. Anna Enquist schrijft het poëziegeschenk ‘Een kooi van klank’ dat u in de boekhandel mee krijgt bij aanschaf van minimaal €15,- aan poëzie.
En er worden natuurlijk tal van poëtische activiteiten door hele het land en in Vlaanderen georganiseerd. Meer informatie over deze week,  is te vinden op poezieweek.com.

Muziek
Het thema van de Poëzieweek is muziek. Daarom is hier een gedicht te horen waarbij muziek een rol speelt, met als titel: ‘Luisterend naar de muziek…’. Sommigen vinden de verbeelding te ver doorgevoerd, maar ik hou wel van de dramatiek die het oproept. Het gedicht is geschreven door Hanny Michaelis. Het is afkomstig uit de bundel ‘Water uit de rots’, het tweede werk van de inmiddels overleden Nederlandse dichteres die misschien nog wel het bekendst is door haar huwelijk met Gerard Reve. Niet al haar werk is te leen in de bibliotheek maar ter inzage, deze bundel kunt u echter wel mee naar huis nemen.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA