BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 februari 2013 @ 12:16 door | Geen reacties

Alsnog Anti-Valentijn

Heeft u genoten van alle romantiek van afgelopen week rondom Valentijnsdag, of stoort u zich mateloos aan alle commercie rondom de Dag van de Liefde? Winkels, restaurants, bloemenzaken en zelfs de bibliotheken, ze doen allemaal mee aan Valentijnsdag.

Afgezaagde cadeaus als romantische diners en bloemen worden afgewisseld met iets originelere presentjes als liefdesgedichten op een kussensloop, flessenpost met een liefdesverklaring erin en sneeuwbollen met een foto erin.

Hoewel ik het idee van je geheime liefde een anonieme liefdesverklaring sturen, op zich erg leuk vind, ben ik wel weer helemaal klaar met alle zoetsappige truttigheid rondom 14 februari.

Daarom, als tegenhanger, bij deze een on-romantisch gedicht met de titel ‘Anders’ dat begint met de afgezaagde zin van haar : “Ik wil eens wat anders…” Het is geschreven door Herman Finkers met een voor hem kenmerkende meligheid en waar ik ondanks zijn Twents accent erg om moet lachen. Het is afkomstig uit de bundel ‘Poëzie zo moeilijk nie’ die te leen is bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA