BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 februari 2013 @ 10:23 door | Geen reacties

Verticaal luieren

Op het moment dat dit blogpostje online gaat, zit ik met mijn dochter in Parijs. Ze is er nog nooit geweest, we gaan daarom een aantal standaard hoogtepunten af: de Eiffeltoren natuurlijk, Montmartre met de Sacré-Coeur,  de Notre Dame, Arc de Triomphe, Palais du Luxembourg en de bijbehorende tuinen.

Aan de hand van een aantal reisgidsen, die er ook zijn voor kinderen van verschillende leeftijden, hebben we samen vooraf al min of meer bedacht wat we wilden gaan zien.

Maar wat we vooral hebben bedacht, is dat we het kalmpjes aan gaan doen, het is tenslotte vakantie. Geen haast, geen druk, geen stress, maar lekker rustig aan de sfeer van de lichtstad proeven. Slenteren langs de Seine, struinen langs de boekenstalletjes, een wandelingetje bij Pont Neuf,rondhangen op Place du Tertre en kuieren door de Tuilerieën.

En dat deed me weer denken aan een gedichtje van Toon Hermans over kuieren. Hij noemde kuieren het verticale luieren. En dat is precies wat we gaan doen.

Het hele gedichtje is hier te horen maar het is ook na te lezen in de bundel ‘Toon over Toon’ die, inclusief CD, te leen is bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA