BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 maart 2013 @ 11:41 door | 1 reactie

Voorleesactiviteiten op school

Bibliotheek Vlissingen organiseert regelmatig leesbevorderingsactiviteiten voor de jeugd. We doen dat alleen steeds minder in de bibliotheek zelf, maar liever op de locatie waar de doelgroep te vinden is. Op school dus.

Maandelijkse voorleesuurtjes
In de mediatheken op de basisscholen is alles voor handen om er een leuke, gezellige en stimulerende voorleesmiddag van te maken. Er is sfeer, er is een bibliotheekmedewerker, er zijn boeken en de kinderen zijn er vertrouwd. Daarom organiseren we voorleesuurtjes voor de (aller)jongsten in de mediatheken.

Peutertje Luister
Sinds begin dit jaar lezen we iedere maand voor op drie basisscholen. Dat doen we tijdens Peutertje Luister voor 2- tot 4-jarigen en hun papa of mama. We lezen een prentenboek, praten zingen, en knutselen samen. Het is vooral samen plezier maken met boeken. Met Peutertje Luister wil de bibliotheek ouders laten ervaren hoe leuk lezen met je kind kan zijn. Een JGZ verpleegkundige (GGD) biedt daarbij ondersteuning met praktische opvoedtips.

De Sprookjeskoffer
’s Middags is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar de Sprookjeskoffer. Samen luisteren naar een sprookje. Mooie muziek ondersteunt de verhalen. Daarna iets drinken en eten en samen knutselen over het sprookje.

Ouders willen nog wel eens spontaan binnenlopen met een kind. Helaas is dat niet mogelijk. Vanwege de organisatie is vooraf aanmelden is verplicht. Het wordt iedere week drukker en vol=vol!

Klik voor data, locatie, tijden en aanmelding op de links.

P.S We zijn nog op zoek naar een gitarist die het leuk vindt om de sprookjes in De Sprookjeskoffer muzikaal te ondersteunen! Het gaat om twee keer een half uurtje per maand. Laat a.u.b. je reactie achter.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , , ,

Reageren

One thought on “Voorleesactiviteiten op school

  1. Brian Q schreef:

    Ps.ik ken nog wel een deskundige gitarist ! ;)

    Groet, Brian Quite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA