BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 april 2013 @ 12:05 door | Geen reacties

Rondleiding Kinderpers in CineCity

Het merendeel van de Vlissingers kent ongetwijfeld de website Vlissingen.nl. Sinds 2006 schrijf ik regelmatig voor een onderdeel hiervan: Jong. Dit is de jeugdwebsite van de gemeente Vlissingen. Kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 t/m 12 jaar worden via Jong geïnformeerd over alles wat er speelt in Vlissingen. Al vormen jongeren de doelgroep, ook voor ouders kan deze site nuttige informatie geven. De komende tijd zal ik zo nu en dan een blogje plaatsen over de belevenissen van mijn werk voor Jong.

Naschoolse activiteit
De afgelopen weken ben ik in de weer geweest met een Direct na School Activiteit van de gemeente Vlissingen. Dit kon ik op een leuke manier combineren met mijn werk voor Jong.
Vijf kinderen van verschillende Vlissingse basisscholen waren vijf weken lang redactieleden van het KinderPersBureauJong. Ze kregen op het Kroonjuweel in Oost-Souburg van mij les in het schrijven van artikelen, interviews voorbereiden en foto’s maken.

Rondleiding bioscoop
“Gaan we naar Den Haag om interviews te doen?”, vroeg een leerling zich af. Dat was wel heel hoog gegrepen en dat gingen we maar niet doen. Nadat de teleurstelling verwerkt was, gingen de kinderen andere ideeën bedenken. Eén daarvan was een rondleiding in CineCity. Een grote broer van een van de kinderen en tevens medewerker van CineCity fietste mee naar Vlissingen en gaf de rondleiding. De kinderen regelden het allemaal zelf; wat een enthousiasme!
Minder leuk aan het vak journalistiek vonden de jonge redactieleden het schrijven tijdens de rondleiding en het uitwerken van het interview. “Dat hoort er ook bij!”, vertelde ik de kids. Ze keken mij aan alsof ze water zagen branden!

Alle artikelen
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met het bioscoopartikel. Naast dit verslag heeft de redactie het KinderPersBureau ook nog gewerkt aan twee andere artikelen. Ze zijn allemaal te lezen op de website Jong, onder het kopje Vrije Tijd. Het geeft je gelijk de gelegenheid de rest van Jong eens door te pluizen.

Ik hoor natuurlijk graag jullie reacties over de site.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA