BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 april 2013 @ 10:57 door | 1 reactie

Sprookjes van de andere kant bekeken

Laatst was ik met mijn dochter in de Efteling. Het leukste blijft voor ons het Sprookjesbos met alle bijbehorende verhalen. Dat was ook een goede aanleiding om de sprookjes van gebroeders Grimm weer een uit de kast te trekken en voor te lezen.

Allerlei sprookjes
Struinend langs de boekenkasten van de bieb, kwam ik van alles tegen. Natuurlijk heel veel sprookjes van ‘Alice in Wonderland’ tot ‘De nieuwe kleren van de keizer’ van Hans Christiaan Andersen en ‘Allemaal Sprookjes’ van Annie M.G. Schmidt. Maar ook minder bekende boeken die iets met sprookjes te maken als ‘Toffe tovenaars en handige heksen’  (een voorlees- en doeboek met tips over toveren), sprookjes uit de hele wereld van Tibet tot midden Afrika, op DVD en luisterboek, en de populaire prentenboeken van Henny de Heks.

Verrassend
Het meest verrassende wat ik vond, was een gedichtje met als titel ‘Het Sprookjesmuseum’ van Herman Finkers die een geheel eigen kijk heeft op het zoenen van Doornroosje.  Het is afkomstig uit ‘Poëzie zo moeilijk nie’ en is hier te beluisteren. Uiteraard is het ook te leen bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Sprookjes van de andere kant bekeken

  1. Natalie schreef:

    Dank Cas. Sprookjesefteling is leuk. Tanden niet poetsen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA