BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 mei 2013 @ 09:12 door | Geen reacties

Het verkeersexamen pikte ik uit de krant

Het lezen van de kranten De PZC, de Faam en de Bode is iets wat ik zelden tot nooit oversla. Niet alleen omdat ik op de hoogte wil blijven van het nieuws, maar ook om nieuws te vergaren voor de website Jong. Speuren naar aankomende activiteiten en nieuwsberichten die voor de Vlissingse kinderen interessant kunnen zijn is nodig!

Jammer
Helaas krijgt de redactie van Jong weinig persberichten binnen. Ondanks dat ik bij ieder bezoek als Jongreporter de organisatoren verzoek om mij op de hoogte te houden van geplande activiteiten voor de jeugd, gebeurt dit niet altijd. Het gevolg is vaak dat ik in de krant een artikel lees over een leuke kinderactiviteit die dan al heeft plaatsgevonden. “Jammer dat ik hier niets vanaf wist!” denk ik dan.

Verkeersexamen
Helaas, maar dat weerhoudt mij er niet van zelf op onderzoek uit te gaan. Kranten en websites struin ik dagelijks af. In de PZC stond vorige week een berichtje over het praktisch verkeersexamen in Vlissingen en Oost-Souburg. Aangezien de leerlingen in Vlissingen het examen al achter de rug hadden, besloot ik op woensdag 22 mei naar Oost-Souburg te gaan.

Interview
Met de directeur van basisschool het Kompas sprak ik af dat ik twee kinderen mocht interviewen na het examen. Eenmaal aangekomen op het plein waar het examen plaatsvond, ging ik eerst opzoek naar de leerkracht. Ze wist van mijn komst en twee kinderen werden erbij geroepen voor een interview. Daar bleef het niet bij, de hele klas kwam aangestormd. Ze wilden allemaal erg graag geïnterviewd worden. Voor wat? Dat wisten ze nog niet, maar dat maakte voor deze kinderen niet uit.

Enthousiasme
Bij iedere vraag aan de twee leerlingen die ik interviewde, waren er een aantal omstanders die hun eigen antwoord dolgraag kwijt wilden. Wel grappig hoor dat enthousiasme! Vervolgens kreeg ik spontaan van een jongen te horen over de aankoop van zijn fiets en hoe snel die wel niet was… Dit heb ik maar niet in mijn artikel voor Jong verwerkt. Wat er wel in staat, kun je lezen op: www.vlissingen.nl/jong.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA