BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 juni 2013 @ 14:58 door | Geen reacties

Immens hart

Een gedicht van één zin en twee regels wat niet alleen mooi is maar ook waar en hartverwarmend.

Het is al meer dan een halve eeuw oud, geschreven door een tijdgenoot en vriend van Salvador Dali. Misschien kent u hem van zijn meer bekende gedicht “De Slaapwandelromance”(Wat een geweldige titel, vind u niet?).

De schrijver is Spaans en naast gedichten maakte hij ook muziek en schreef toneelstukken waarvan “De Bloedbruiloft” wellicht de bekendste is. Hij was openlijk homoseksueel wat in zijn tijd opmerkelijk was. Op vrij jonge leeftijd werd hij vermoord door de aanhangers van Franco tijdens de Spaanse burgeroorlog. Gaat er nog geen lampje branden? Luistert u gewoon naar zijn gedicht.

Meer werk van deze man, muziek en poëzie, is te vinden in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA