BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 juni 2013 @ 09:45 door | 4 reacties

In memoriam: PeterQ

Vorige week is onze collega PeterQ plotseling overleden in het door hem zo geliefde Griekenland.

Peter was sinds 1998 in dienst van Bibliotheek Vlissingen en heeft zich vooral verdienstelijk gemaakt als webmaster van de website van de bibliotheek. Ook was hij de drijvende kracht achter dit weblog.

Peters passie voor films en dvd-series resulteerde in treffende en pakkende recensies op dit blog die al vele collega’s en lezers hebben geïnspireerd. Zo ontdekte hij prachtige series als ‘Borgen’ en ‘The Bridge’, ‘Damages’ maar ook zijn favoriet ‘Breaking Bad’, al ruim voor het grote publiek en wist hij daarmee collega’s te enthousiasmeren voor het genre.

Zijn liefde voor muziek spatte van het scherm af en ook zijn koptelefoon heeft op de werkvloer vele overuren gemaakt.

Meeslepende romans als ‘Hellekind’, ‘Terugkeer ongewenst’, ‘Een zomer zonder slaap’ en ‘Bonita Avenue’ zijn slechts een paar van zijn favorieten, waar hij met veel verve over kon vertellen.

Peters brede smaak, zijn enthousiasme, maar ook kritische blik, zijn gevoel voor humor en zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel zullen erg gemist worden in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

4 thoughts on “In memoriam: PeterQ

 1. Thijs schreef:

  Jeetje … Peter overleden …

  Van harte gecondoleerd en veel sterkte voor alle collega’s van Peter.

  Thijs van der Schaaf

 2. AvA schreef:

  Hierop zou ik hartgrondig willen zeggen: GVD. Maar dat is niet netjes. Zijn bijdrage van januari 2013 is veel netter (out of office-poetry)Jullie gaan hem zeer missen en wij (af en toe-)bloglezers ook.

 3. M. de Quelerij schreef:

  Helaas heb ik Peter niet persoonlijk gekend maar door mail en facebook contact toch veel met hem te maken gehad als achternaamgenoot. Had hem graag eens ontmoet. Ik ben geschokt. Voor de nabestaanden: gecondoleerd. ook ik ga zijn snedige opmerkingen, enthousiasme en merkwaardige gedachtenspinsels missen.
  Marcel

 4. Natalie schreef:

  Mopperkont, ik mis je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA