BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 juni 2013 @ 10:00 door | Geen reacties

Spijt: film voor jong en oud

Begin juni zijn de bibliotheken in Zeeland gestart met ‘Voordeel met je biebpas’. In samenwerking met Cine City is er direct een mooie actie op touw gezet rond de boekverfilming ‘Spijt’ van Carry Slee. Past prima binnen het plaatje van de bibliotheek natuurlijk.

Actie
Jeugdleden t/m 17 jaar kunnen voor slechts 5 euro naar de première avond op dinsdag 18 juni. Zij kunnen die avond zelfs de cast en crew ontmoeten. Aansluitend is er ook korting voor de reguliere voorstellingen. Lees hier meer over de actie.

Spijt
Het verhaal gaat over Jochem uit 2b die gepest wordt. ‘Spijt’ is een van de bestverkochte boeken van Carry Slee en het is ook haar eerste boek voor 12jarigen. Zij schreef het al in 1996. Het is het zesde boek dat verfilmd wordt van Slee ( na Afblijven,Timboektoe, Radeloos, Lover or Loser en Razend).

Een ontroerende film voor de jeugd, maar niet zwaar op de hand. De regisseur Dave Schram, die ook de andere boekverfilmingen van Slee maakte, zei in een interview juist niet de nadruk te willen leggen op het pesten. Het is vooral een mooie film over liefde, vriendschap en muziek.

Dubbel jeugdsentiment
Omdat Spijt uit 1996 komt, zal menig volwassene dit boek ook in hun jeugd gelezen hebben. Ik ook. Wat dat betreft is dit net zo goed een film voor 17+ers.
Leuk detail: waar ik in die tijd als tiener zwijmelend naar acteur Daniel Boissevain keek in de film Allstars, kan de nieuwe generatie nu zijn/haar vingers aflikken bij zoon Robin (16 jaar). Hij speelt de hoofdrol David, vanuit wie het verhaal geschreven is.
Robin lijkt erg op zijn vader Daniël, die ondertussen ook een dagje ouder en een tikkeltje grijzer is geworden. Dus ik kan me weer even helemaal 13 jaar wanen.

Alleen zonder korting.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA