BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 juli 2013 @ 11:00 door | Geen reacties

Kom in het fotoboek Vlissingen ~ Stad aan zee

In 2008, 2009 en 2010 organiseerde de bibliotheek de wedstrijd ‘Foto van het jaar’. De mooiste foto’s werden opgenomen in een prachtig fotoboek, dat gretig aftrek vond onder het publiek. In 2012 ging de bibliotheek op de poëtische toer met de contest ‘Dichter bij de zee’. Een stroom van gedichten overspoelde de bibliotheek; inmiddels voortkabbelend op de site dichterbijdezee.nl, waaraan stadsdichter Jan Kortsmit nog steeds zijn bijdrage levert.
Nu, 2013, wordt de draad met het inzamelen van foto’s weer opgepakt. En hoe!

Fotoboek
Van 22 t/m 25 augustus vindt in Vlissingen weer hét grote maritieme evenement Sail de Ruyter plaats, met als hoogtepunt ongetwijfeld de vlootschouw van de tall ships. Hierna is de fotogenieke ZEEdag van het Zeeuws Maritiem muZEEum op zondag 13 oktober aan de beurt.

De gemeente Vlissingen wil een herinneringsboek samenstellen met daarin de fraaiste publieksfoto’s van deze spektakels. Maar ook andere fraaie foto’s waarin het maritieme karakter van Vlissingen nadrukkelijk tot uitdrukking komt, zijn hiervoor van harte welkom. Vanwege dit bredere karakter heet het fotoproject ‘Vlissingen ~ Stad aan zee’.

Inzenden van uw foto’s
Alle fotografen worden opgeroepen hun beste foto’s, die het maritieme karakter van Vlissingen, Sail de Ruyter en/of de ZEEdag 2013 benadrukken, in te sturen via stadaanzee.nl. Maximaal 5 foto’s per inzender. Inzenden is mogelijk tot en met 19 oktober 2013.

De inzenders van de 50 beste foto’s ontvangen als beloning het boek ‘Vlissingen ~ Stad aan zee’, dat eind dit jaar verschijnt. Het boek zal tevens in beperkte oplage te koop zijn.

Geniet, schiet en doe mee!

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Vlissingen

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA