BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 juli 2013 @ 10:00 door | Geen reacties

Ramadan op de Zomerschool

Een interessant en actueel item om over te schrijven voor de website Jong was de Zomerschool in Vlissingen. Deze ‘vakantieschool’, zoals een leerling het noemde, is voor kinderen die bepaalde schoolvakken willen bijspijkeren in de vakantie. Het interview ging deze keer niet alleen over de Zomerschool. Het leuke aan kinderen is dat ze nog wel eens willen afdwalen van het onderwerp waar het artikel over gaat.

Slechte daden
Zo vertelde de 13-jarige Ismail op de Zomerschool over de ramadan waar hij aan meedeed. Het was boeiend om te horen hoe hij daar over sprak. “Als je moslim bent en je doet mee aan de ramadan, worden je slechte daden vergeven. Ook is het een ervaring om mee te maken hoe de arme kinderen in Afrika zich kunnen voelen”, vertelde de basisschoolleerling die precies wist waar hij het over had.

De regels
Ismail en zijn familie vasten tussen 03.15 en 22.15 uur. Dit houdt in dat ze op deze tijden niet mogen eten, drinken, roken en dat ze zich onthouden van geslachtsgemeenschap. Dit laatste wist ik overigens niet van Ismail, maar even googelen leverde een schat aan informatie op.

Thee
“Vind je het lastig om anderen te zien eten en drinken?” was één van mijn vragen aan Ismail. “Dat is niet altijd makkelijk”, antwoordde de leerling. En daar zat ik dan met mijn kopje thee voor mijn, en dus ook zijn, neus… Daar nam ik de laatste minuten van het interview maar even geen slokje van.

Meer moslims
Etende en drinkende medeleerlingen ziet Ismail op de Zomerschool overigens weinig. “De meerderheid in onze klas is moslim en zijn dus ook aan het vasten”, liet hij weten. Gelukkig maar voor deze dappere jongen. Het artikel over de Zomerschool staat inmiddels op Jong. Volgend jaar ook maar een item aan de ramadan wijten!

Auteur

Rubrieken Overige, Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA