BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 juli 2013 @ 15:31 door | Geen reacties

Scandinavische klasse op dvd

Hier in Bibliotheek ’t Spui struin ik de laatste maanden regelmatig tussen onze prachtige dvd-collectie. De collectie is opgedeeld in verschillende categorieën om zo een overzichtelijk geheel te verkrijgen. Zo is er een aparte subgroep voor kinderen, een groep verfilmde boeken en documentaires etc. Ook is er een aparte groep ‘Keuze personeel’ waar – zoals de naam al doet vermoeden – de aanbevolen dvd’s van ons personeel staan. Voor een ieder wat wils dus.

De Millennium trilogie
In de bak ‘Keuze personeel’ stuitte ik op de dvd-serie ‘de Millennium trilogie’ die bestaat uit ‘Milennium 1, Milennium 2 en Milennium 3. Dit zijn de verfilmde versies van de wereldberoemde trilogie van de Deense auteur Stieg Larsson, die hiermee volgens de recensies en de kenners een absolute topprestatie binnen het thrillergenre leverde.
De verfilmingen  zijn van de hand van regisseur Niels Arden Oplev. De drie afzonderlijke delen volgen op chronologische wijze Larsson’s trilogie. Elke dvd beslaat dus een boek.

Voorkennis
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de boeken niet gelezen had. Zonder enige voorkennis begon ik dus met kijken. Superlatieven schieten wat mij betreft te kort. Dit zijn naar mijn smaak een absolute meesterwerken. Werkelijk alles is tot in de puntjes uitgewerkt en verzorgd ; briljante acteurs, fantastisch camerawerk,  intelligente spanningsopbouw en een geweldig plot doorspekt met zinderende actie en spanning. Absolute aanraders dus.

De vakantie
Ik nodig u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in onze uitgebreide dvd-collectie, die u, net als een boek, per stuk gratis drie weken kunt lenen . Met dit tot nu toe slechte zomerweer in de vakantie een zeer aangename vrijetijdsbesteding naar mijn smaak.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA