BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

31 juli 2013 @ 13:43 door | Geen reacties

Wat is literatuur?

Daar blijven de meningen toch over verdeeld. Loop de Bruna maar eens in. Wat ze daar onder het kopje ‘Nederlandse literatuur’ verkopen, daar zal niet iedereen het over eens zijn.

Wie  literatuurwetenschap heeft gestudeerd, zou toch helderheid moeten kunnen verschaffen zou je zeggen. Daar praten ze over literatuur als het een reflectie biedt op menselijk handelen. Dus is een biografie dan ook standaard literatuur? Vaak lees je dat literatuur ook een boodschap moet overbrengen.

Maar wie bepaalt nou of een werk literair is? Vaak zijn dat de schrijvers zelf of een recensent. En de lezers dan?

Om erachter te komen wat lezers nou eigenlijk literatuur vinden is er een onderzoek gestart door een aantal wetenschappers. Onder de titel ‘het Nationale Lezersonderzoek’ kunt u ook meedoen. U hoeft geen fervent lezer te zijn. Het gaat om uw oordeel, wat u literair acht en wat niet. Het onderzoek  duurt een minuut of zes en u kunt nog meedoen tot september.  Begin november worden de eerste onderzoeksresultaten gepubliceerd.

Meedoen? Ga naar www.hetnationalelezersonderzoek.nl

Auteur

Rubrieken Algemeen, Nieuws

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA