BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 augustus 2013 @ 13:45 door | Geen reacties

Vakantie voorbij, een dikke prent erbij

Yippos is onze nieuwe blogger. Hij werkt in de bibliotheek achter de balie en deelt zijn ervaringen van de werkvloer vanaf nu regelmatig met ons. Daarnaast is hij fervent filmkijker. Hij schrijft in zijn eerste blog over vakantieboetes.

Heel vervelend, u komt thuis van de vakantie en gaat uw boeken terugbrengen maar wat blijkt nou? U bent te laat met het inleveren. Het bedrag dat u moet betalen is best hoog, want uw drie kinderen hebben ook allemaal boeken geleend. Daar zat u nou helemaal niet op te wachten!

Ik hoor van alles aan de balie: “Ik dacht dat de boeken standaard verlengd werden met drie weken in de vakanties” of “Met de zomervakantie kunnen we toch altijd langer lenen?” of “Ik heb het zeker weten verlengd via de website, dan is er iets mis met jullie website.” Wat de reden ook is, heel vervelend natuurlijk, alsof u niet genoeg heeft uitgegeven op vakantie.
Hoe voorkomt u dat nou?

Uw uitgeleende materialen worden niet standaard verlengd tijdens de vakanties. Dat komt omdat u altijd gratis kunt verlengen met drie weken, zelfs direct bij het uitlenen. Handig tijdens vakanties.

Let op: elk materiaal mag u één keer verlengen. Dat kan vanuit huis (via de pc) of in de bibliotheek. Als u de boeken daarna nog langer wil lenen, kan dat ook tenzij iemand anders ze heeft aangevraagd. De boeken moeten dan wel eerst bij ons ingeleverd worden aan onze balie. We lenen ze daar opnieuw aan u uit. Dat kan eventueel weer voor zes weken.

Voorkom boetes en verleng uw boeken direct bij het uitlenen, dan heeft u een uitleentermijn van zes weken.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA