BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 oktober 2013 @ 12:12 door | Geen reacties

Een simpel verlangen vervuld

Een eenvoudige wens. Geen poeha en veel blabla. Dertien in een dozijn, maar wel: recht uit het hart.

Met deze vier laatste woorden besloot Huub van der Lubbe zijn welkomswoord op 7 maart 2013 in de Kleine Komedie in Amsterdam. Op 1 november staat hij op het podium in de Vlissingse Piek. En dan zal ik er weer staan.
In de woorden van Godfried Bomans: “Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. Het is het duur bevochten stempel van de meester.” Simpel verlangen, een plaat van een bevlogen meester.

Zanger, liedjesschrijver, dichter en verhalenverteller
Bekend geworden met De Dijk, die vaderlandse muziekhistorie schreef met het nummer ‘Bloedend hart’. Tijdens rustpauzes van De Dijk, droeg hij gedichten voor en zong liedjes in een Amsterdamse kroeg tijdens de ‘Dinsdagavond Dichteravond’. Een uitstapje met vrienden, dat leidde tot de plaat ‘Concordia‘. Zwierige teksten, overgoten met een sausje  country en blues.

Puur
En toen, na de zoveelste toer met De Dijk, was daar het album ‘Simpel verlangen’. Een zanger met een gitaar en z’n stem. Eerlijk en intiem, met verhalen over alledaagse dingen. Er staat één cover op dit album, en wat voor een! Een meer dan sublieme vertaling van Bob Dylan’s ‘Make you feel my love’. Het maakte Adèle wereldberoemd, maar de draai die Van der Lubbe er aan geeft, kippenvel tot op mijn kruin! En ja, ook de liefde komt vaak voorbij. Soms heel verrassend:

“Mijn liefjes ogen zijn niet als sterren, zijn verre van de maan
Haar haar zal ik niet gauw als gouddraad roemen en haar lippen zijn niet rood als koraal
En goddelijk loopt ze niet, ze loopt normaal
Haar wangen blozen, maar gewoon als wangen
Wie dat anders ziet, moet beter kijken
Maar mijn liefje is mooi, met niets te vergelijken”.

In de bibliotheekcatalogus treft u een uitgebreide verzameling van werk van De Dijk en Huub van der Lubbe.  Simpel Verlangen is ook voor leden te leen via Muziekweb. Luisteren naar mooie liedjes van Huub van der Lubbe, een simpel verlangen is vervuld!

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA