BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 oktober 2013 @ 09:50 door | Geen reacties

De trui is terug in The Killing 3

Telefoon uit, deur op slot, en helemaal in je eentje kijken naar Forbrydelsen, internationaal bekend als The Killing. Naar mijn mening dé formule om deze Deense thriller-serie te volgen. Na vol spanning de eerste twee seizoenen bekeken te hebben, was Sarah Lund van de zomer eindelijk terug op televisie in deel drie van The Killing.

De haast emotieloze inspecteur Sarah Lund is een rustige baan toegezegd om meer tijd bij haar familie door te brengen, maar dat wordt wreed verstoord door een brute moord. Tussendoor spelen de perikelen van de nationale verkiezingen van Denemarken. Veel gezichten, veel namen, ingewikkelde politieke gebeurtenissen, het maakte het volgen van de serie er niet makkelijker op.

Cliffhangers
Zoals we gewend zijn van The Killing eindigt ook nu weer iedere aflevering met een bloedstollende cliffhanger. Een dag wachten op het vervolg, het was eigenlijk al te lang! Langzaam vielen alle puzzelstukjes op hun plek. De verwikkelingen in de politiek en de moord komen nader tot elkaar. De spanning, mijn drang om volledig vat te krijgen op de serie en de cliffhangers, maakte de serie weer tot een hartslag verhogend meesterwerk.

Trui
Niet te onderschatten is Sofie Gråbølde in de rol van de koele en bedachtzame Sarah Lund in de serie, wat een actrice! In een interview vertelde ze dat het zweet haar regelmatig uitbrak bij de opnames. Hoe kan het ook anders met zo’n gebreide kriebeltrui non stop aan! Wat een briljante zet om zo vast te houden een kledingstuk. Het geeft subtiel aan dat ze met haar krachtige persoonlijkheid geen kledij nodig heeft om groots te zijn.

Verslaving
Scandinavische series zijn helemaal hot. Bij mij is wat dat betreft een verslaving geboren. Naast The Killing, heb ik ook al velen televisie-uren versleten bij The Bridge en Borgen. Nog even en ik spreek een aardig woordje Deens! Ik wil meer van dit Scandinavische superspel. Gelukkig ligt er meer op stapel.

Nog niets gezien van The Killing? Wat een geluk! Dan kun je er tegenaan van de winter!  De boeken en de dvd-seizoenen zijn uiteraard te leen bij de bieb!

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA