BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 november 2013 @ 14:29 door | Geen reacties

Duivelskermis

Afgelopen maandag overleed de schrijver Gerrit Krol. Een schrijver met een serieus aantal romans en verhalen op zijn naam waarvan ik er nooit eentje gelezen heb. Het enige boek van hem waarmee ik wel eens in mijn handen heb gestaan is “Duivelskermis” waarin hij beschrijft hoe de ziekte Parkinson zijn leven beïnvloedt en wat de levodopa met hem doet. Dit medicijn schijnt goed te werken tegen Parkinson, het lichaam kan het omzetten in dopomine. Vervelende bijwerkingen zijn hallucinaties, depressiviteit en angst die Jeroen Bosch-achtige spoken en verschijningen oproepen. Over deze demonen en zijn strijd daartegen, schrijft Gerrit in dit boek.

’t Is een vreemd verschijnsel dat mensen weer of meer  in de belangstelling komen te staan als ze overlijden. Alsof hun werk dan mooier en beter is dan toen ze nog leefden. Maar bij mij werkt het blijkbaar net zo. Ik heb “Duivelskermis” mee naar huis genomen. Ook heb ik zijn gedichten eens bekeken. Eentje ervan met de titel “Geen señorita”,  wil ik u laten horen.


Misschien geeft het u een idee over het werk van Gerrit Krol . Mocht het u aanspreken, meer werk van Gerrit Krol is natuurlijk te leen bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Nieuws, Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA