BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 november 2013 @ 15:09 door | Geen reacties

KinderPersBureau interviewt burgemeester

‘Willen jullie de burgemeester interviewen?’ ‘Kan dat zomaar?’ ‘Ja, waarom niet?’. Vijf basisschoolleerlingen van het KinderPersBureau schrijven vijf weken lang artikelen voor Vlissingen.nl. Het is één van de activiteiten van het Naschoolse Aanbod.

De burgemeester interviewen leek voor de kids een mission impossible, maar niets is minder waar. Een telefoontje en een mailtje naar de secretaresse en we staan ingepland in de drukke agenda van burgemeester Letty Demmers.

Bevestiging
Grappig om te zien met welke vragen kinderen op de proppen komen. Vragen die geheid terugkomen in een interview van een kind zijn: ‘Wat is uw favoriete eten? Wat zijn uw hobby’s?’ en ‘Wat vond u van dit interview?’. Kinderen vragen graag om een stukje bevestiging.

Zenuwachtig
De vragen zijn geformuleerd, fototoestel in de aanslag, laat het interview maar komen. Een spannend moment voor de kinderen, de burgemeester is immers een beroemdheid voor hen. Druk en zenuwachtig wachten de aanstormende jonge journalisten in de hal van het stadhuis. “Ik ben benieuwd hoe ze is”, is een reactie. “Ze is heel aardig”, zegt de secretaresse van de burgemeester die ons naar de trouwzaal begeleid. Aldaar krijgen de kids een drankje en het diepte-interview gaat van start.

Dierenarts
Eén van de kinderen begint heel enthousiast met het maken van veel foto’s. Ze was even vergeten toestemming te vragen. Burgemeester Letty Demmers vindt het allemaal prima. Ze is leuk met kinderen en na het inschenken van de drankjes neemt ze rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. Wat wilde ze vroeger worden? Dierenarts! Dat is er niet helemaal van gekomen, maar dierenliefhebber blijft ze.

Onbereikbaar?
Burgemeester Demmers roept kinderen op om hun stem te laten horen. Of kinderen ook daadwerkelijk contact zoeken vraag ik me af. Ze is voor veel kinderen een onbereikbaar persoon, die helemaal niet zo onbereikbaar blijkt te zijn. Dat hebben de journalisten van het KinderPersBureau ervaren.

Het artikel over de burgemeester is binnenkort te lezen op: www.vlissingeninbeweging.nl. Een artikel over de schaatsbaan in Ritthem van het KinderPersBureau is nu hier te lezen.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Overige, Vlissingen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA