BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 januari 2014 @ 12:00 door | Geen reacties

Dichter bij de Zee wordt Dichter van het Park

Op 26 januari 2012, landelijke gedichtendag, werd in Vlissingen, ‘onze’ Dichter bij de Zee gekozen: Jan Kortsmit. Sinds die tijd heeft hij meer dan 30 gedichten geschreven namens de bibliotheek. Zo schreef hij onder andere ‘Een pleidooi voor de fietser’, een gedicht over Panorama Walcheren in de Zware Plaatwerkerij en droeg hij eigen werk voor bij de opening van open wijkschool  De Combinatie. Deze gedichten zijn allen terug te lezen op dichterbijdezee.nl.

Nu, precies 2 jaar later, nemen we afscheid. De aanstelling voor Dichter bij de Zee was voor een periode van 2 jaar. Een nieuwe dichter bij de Zee verkiezing komt er even niet. De bibliotheek heeft de capaciteit niet meer om dit door te zetten.

Zijn laatste gedicht schreef de Dichter bij de Zee ter gelegenheid van de onthulling van het beeld van De Dichter op het Bellamypark op 30 januari, de start van de landelijke Poëzieweek. Met dit gedicht, geeft hij naar eigen zeggen, “zijn taak over aan de Dichter van het Park. Hij zal voorbijgangers stiekem woordjes/zinnetjes/rijmelarijtjes influisteren”.

Dit gedicht wordt vandaag als afsluiting van het ‘Dichter bij de Zee-ambt’, voorgedragen tijdens de onthulling van het nieuwe kunstwerk.  Jan kan dit vanwege een verre vakantie niet zelf doen. Paul Sonke, destijds voorzitter van de jury van de Dichter bij de Zee wedstrijd, is zijn waardige vervanger en draagt het voor. Iedereen is welkom om 16.00 uur in café De Dighter.

Jan, namens de bibliotheek en alle mensen die van je werk hebben genoten, onze hartelijke dank voor je al je dichtwerk!

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA