BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 februari 2014 @ 16:11 door | 1 reactie

Scrabbelen op de Theo Thijssenschool

Daar stonden ze dan bibberend in de kou, 405 leerlingen op het schoolplein van de Theo Thijssenschool. Op woensdag 29 januari om 8.45 uur opende Wethouder Marin de Zwarte  daar weer een nieuwe bibliotheek op school.

“Koning Willem Alexander kon er door zijn werkzaamheden voor Sotsji niet bij zijn, maar we hebben nog betere vervangers kunnen regelen: Kees Hamann en wethouder De Zwarte”, riep de schooldirecteur Rob Geljon door de microfoon.

Lezen is ontspannen
“Leren wordt bij jullie op school nog leuker” en “Lezen is belangrijk om te ontspannen”, wordt er verteld. De wethouder toverde daarna een grote schaar uit zijn binnenzak en knipte het lintje door. De tiende bibliotheek op een basisschool was daarmee geopend.

Scrabble
Alle bibliotheken op de Vlissingse scholen heb ik al eens bezocht, en ze zijn allemaal mooi, maar de originaliteitsprijs gaat zeker naar deze bibliotheek!  Het ontwerp en de inrichting is helemaal in ‘scrabblestijl’. De opkomst van Wordfeud heeft scrabble weer hip gemaakt! En op een speelse en ontspannende manier met taal bezig zijn, is iets wat perfect aansluit bij de bibliotheek.

‘Sjit’
De leerlingen hadden vervolgens een ontspannende woensdagochtendles. Dit was niet enkel vanwege de opening van de bibliotheek, maar vooral ook omdat er even geen rekenen en taal op het programma stond. De kids mochten, hoe kan het ook anders, gaan scrabbelen. Aan het eind van mijn bezoek nam ik nog even een kijkje bij groep 7. Een meisje was net het woord ‘sjit’ aan het leggen. Ze werd vrij rap gecorrigeerd door haar vriendin. Toch best leerzaam zo’n spelletje scrabble.

Voorlopig de laatste
Met deze opening zijn alle scholen in Vlissingen- Noord en Souburg van een bibliotheek op school voorzien. Vooralsnog komen er nu even geen nieuwe vestigingen bij. Deze week werd bekend dat er een doorbraak is bereikt rond de bouw van een brede school in Souburg-Zuid. Daar zullen De Kameleon, De Tweemaster en De Burcht medio 2017 samengaan in één school, verdeeld over twee gebouwen. Nu heeft de bibliotheek vier vestigingen in Souburg-Zuid, die dan samengaan in twee gebouwen.

Bekijk hier het uitgebreide fotoverslag van de opening van deze tiende bibliotheek op school.

Auteur

Rubrieken Educatie, Nieuws

Trefwoorden , , ,

Reageren

One thought on “Scrabbelen op de Theo Thijssenschool

  1. […] Vlissingen met de uitrol van bibliotheken op basisscholen. Afgelopen januari openden wij onze tiende vestiging op de Theo Thijssenschool. Dat is voorlopig de laatste. Andere basisscholen, die nog geen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA