BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 februari 2014 @ 14:31 door | Geen reacties

Thuis voorlezen bij de familie Guo

Anke de Pooter van de Voorleesexpress Walcheren leest voor bij de familie Guo thuis. Ze doet dat iedere week, nu al zo’n 15 keer. Hieronder de ervaringen van moeder Li en Anke.

Één avond in de week zitten ze bij elkaar in de huiskamer van de familie Guo. Anke leest dan voor aan Rui, het jongste zoontje uit het gezin van 4 jaar oud. Moeder Li ziet dat Rui het leuk vindt als Anke komt voorlezen. Hij pakt altijd snel zijn boeken bij elkaar, de boeken heeft hij een weekje heeft mogen houden om zelf in te lezen. En hij is erg benieuwd welke nieuwe boeken er in de tas zitten!

Wanneer Anke komt, gaan ze meestal eerst even wat kletsen en vertelt Rui over zijn belevenissen op school. Rui raakt steeds meer vertrouwd aan Anke en vertelt meer en meer over wat hij heeft beleefd op school.

Daarna pakken ze de nieuwe boeken erbij en mag Rui kiezen in welk boek we eerst gaan lezen. En dan begint het voorlezen! Samen zitten ze op de bank, met mama erbij en gaan ze de boekjes bekijken en lezen. Anke leest niet alleen in de boeken. Rui kijkt en leest mee en geeft antwoord op de vragen of stelt zelf vragen. Als hij iets niet snapt, vraagt hij het en soms legt hij aan mama uit wat er in het boek gebeurt. Wanneer het boekje uit is, wil Rui het soms nog een keertje lezen omdat hij het zo leuk vindt! Hij kan zich, vergeleken met de eerste keer voorlezen, steeds beter concentreren op de verhalen. Daarnaast wordt zijn woordenschat groter en dat is natuurlijk alleen maar positief.

Rui gaat ook naar een logopediste en door samen met Anke en mama de boeken te lezen en erover te praten, wordt zijn spraak alleen maar verbeterd.

Wanneer het uur voorbij is, mag hij twee boeken uitkiezen om de hele week zelf in te lezen of samen met mama te lezen. Vaak weet hij heel snel welke boeken hij wil houden; Rui vindt het namelijk erg leuk om de boeken van Kikker te lezen en daarnaast houdt hij ook van boeken met voertuigen.

Na het uitkiezen van de boeken, gaat Anke weer weg en gaat Rui moe, maar voldaan slapen!

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA