BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 maart 2014 @ 16:27 door | 1 reactie

Milan in de Senaat Kinderjury

Bibliotheek Vlissingen heeft de afgelopen weken leesdetective Edward Reader op pad gestuurd naar scholen om leestalent te ontdekken voor de Kinderjury. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen meedoen met de Nederlandse Kinderjury, door te stemmen op hun favoriete boek van 2013. Milan Zabicki (9 jaar) van de Ichtusschool wilde meer! Zitting nemen in de Senaat leek hem wel wat.

De Senaat
De Senaat bestaat uit twaalf kinderen uit heel Nederland, die het beste boek van 2013 kiezen. Dat wordt veel lezen geblazen dus! Milan is een liefhebber, hij zegt: “Wat ik zo leuk aan lezen vind is dat je van alles beleefd wat niet in het echte leven gebeurd.”

“Wat krijgen we nou?”
Milan heeft in de klas de schrik van zijn leven gekregen. Zijn favoriete schrijver Geronimo Stilton stond ineens voor zijn neus. “Ik dacht wauw! Wat krijgen we nou?”, vertelt Milan. De muis uit het boek Fantasia installeerde hem in de Senaat. “Heel spannend allemaal, nu mag ik veel gaan lezen, super!”, aldus Milan.
Het boek Fantasia van Stilton is Milans lievelingsboek. Waarom? “Het is grappig, spannend en fantasierijk tegelijk. Maar ik kan binnen een paar dagen een boek uitlezen, dus mijn favoriete boek kan straks zomaar weer anders zijn.”

Installatie
Leesfanaat Milan mocht naar Amsterdam om daar de andere leden van de senaat te ontmoeten. Met speciale senaatkleding werd hij officieel geïnstalleerd. “Heel spannend”, noemt Milan de installatie. Op 22 juni komt de Senaat voor de tweede en laatste keer bij elkaar om de prijs uit te reiken aan de winnaar van de Kinderjury.

Felicitatie
Bibliotheek Vlissingen wilde Milan graag feliciteren met zijn uitverkiezing. De leesdetective werd er weer op uit gestuurd en ‘overviel’ Milan weer in de klas. Edward Reader overhandigde Milan een bon. Hiermee mag hij drie boeken naar keuze uitzoeken. Dat gaat bij deze boekenwurm vast wel goedkomen.

Feestje bibliotheek
Op woensdag 14 mei is de landelijke Finale Stemdag. Dan kunnen kinderen voor de laatste keer stemmen op hun favoriete boek van 2013. Er is dan een feestje voor alle kinderen in  Vlissingen. Schrijf je hier in, via de website van Bibliotheek Vlissingen als je er bij wilt zijn. Milan is ook van de partij, helemaal gehuld in zijn senaatkleding. Hij wil graag via deze weg nog een oproep doen aan alle kinderen: blijf stemmen!!

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Nieuws

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “Milan in de Senaat Kinderjury

  1. […] heb ik op biebblog een verslag geschreven over Milan Zabicki (9 jaar) van de Ichtusschool. Milan zit namens de provincie Zeeland […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA