BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 april 2014 @ 11:48 door | 1 reactie

Diego wint met zijn vrijetijdsboomhut

Maak een tekening of maquette van de boomhut die jij graag in je achtertuin zou willen hebben. Zo luidde de opdracht van de bibliotheek, die in het kader van de Zeeuwse Kinderkunstweek een wedstrijd organiseerde.

Genomineerden
Creatief, ja dat zijn de Vlissingse kinderen over het algemeen wel. Na bekendmaking van de opdracht, kwamen de boomhutten als paddenstoelen uit de grond. Ruim zestig inzendingen kwamen binnen. Vijf boomhutten werden genomineerd en de makers daarvan mochten op woensdag 9 april naar de bibliotheek komen voor de beste boomhutverkiezing.

Zowie, Sem, Diego, Eva, Martijn, Myrthe, Femke, Shenna en Dave knutselden volgens de jury  (Lille Wagenmakers en Edith Ramakers van de PZC) de meest creatieve en mooiste boomhutten. De spanning steeg toen Ellen van de bibliotheek de winnaar bekend maakte.

boomhut11_2

De winnaar is…
“Het was dubben tussen de twee meiden Eva en Myrthe en de winnaar.” De teleurstelling was op het gezicht van de meiden af te lezen, zij waren het dus niet. “De jury koos uiteindelijk voor Diego Ponte met zijn maquette met de boomhut in de plant”, sprak Ellen het verlossende woord. De camera’s flitsten er flink op los en Diego straalde van oor tot oor.

Trots
Diego sprak hij met veel trots en enthousiasme over zijn boomhut. “Ik heb veel gemaakt van houten ijsstokjes en de grote plant valt natuurlijk op. Hier kun je een zwembad zien, en ik bedacht me om een schommel te maken en een glijbaan. Via het raam kun je naar het dakterras waar je kunt relaxen. Ik noem het de vrijetijdsboomhut”. Is hij lang aan het bouwen geweest? Welnee, binnen 20 minuten stond de boomhut er, waarna nog een paar minuten nodig was voor de verdere aankleding.

Overnachting
Diego wint een overnachting voor twee personen in een echte boomhut in Westkapelle. De winnaar regelde al gauw dat zijn vriendje mee mocht in de boomhut en moeder mag volgens Diego een andere kamer boeken. Slim bedacht! De andere vier genomineerden ontvingen het populaire kinderboek “De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen”.

De expositie met de inzendingen van de boomhutten in allerlei soorten en maten is deze maand nog te zien in de expositieruimte op de tweede etage in de bibliotheek. Bekijk hier het fotoverslag van de verkiezing en de uitreiking en hier een filmpje van RTV Vlissingen.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Diego wint met zijn vrijetijdsboomhut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA