BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

7 april 2014 @ 12:00 door | 2 reacties

Heeft uw (klein)kind moeite met lezen?

Kinderen die moeilijk kunnen lezen, houden meestal ook niet van lezen. Dat is helemaal niet nodig! Lees hier de verschillende mogelijkheden die wij bieden om het leesplezier van uw kind te vergroten.

Strips
Wist u dat het lezen van de Donald Duck erg goed is voor deze kinderen? Het voordeel van de Donald Duck is dat er verschillende korte verhalen in staan, waardoor kinderen gemakkelijker een verhaal uit lezen. Dat werkt stimulerend om door te lezen, waardoor ze vaak in één keer het hele tijdschrift uitlezen. De vele plaatjes, korte teksten en duidelijke letters maken strips heel geschrikt voor kinderen met dyslexie. Lees meer over ons jeugdaanbod.

Daisy-Rom
Ook bestaat de mogelijkheid om in de bibliotheek een Daisyspeler te lenen, mocht deze bevallen dan kunt u er later één aanschaffen en krijgt u (vaak) een vergoeding van uw zorgverzekering. Gesproken boeken worden voorgelezen, zodat je niet zelf hoeft te lezen. De gesproken boeken bieden een handige navigatiestructuur, zodat je gemakkelijk in de tekst kunt navigeren op bijvoorbeeld hoofdstuk- of paginaniveau. Je kunt ook bladwijzers plaatsen, zodat je gemakkelijk verder kunt lezen na een onderbreking. In de bibliotheek zijn ook verschillende audioboeken (daisy-roms) te leen.

Luisterboek
Voor wie geen daisyspeler heeft, kan een luisterboek een uitkomst zijn. Het verhaal wordt vaak door de schrijver zelf voorgelezen, je kunt dus overal genieten van een boek: onderweg, in de auto, trein, vliegtuig, op de fiets, tijdens een wandeling of tijdens het sporten.
Behalve leesboeken zijn er ook verschillende informatieve boeken op cd uitgebracht. Bibliotheek Vlissingen heeft een beperkt aantal luisterboeken, maar via de catalogus kun je het aanbod in heel Zeeland bekijken en gratis bestellen! Je kunt de (luister)boeken laten bezorgen in de bibliotheek of bij een afhaalpunt in de buurt.

Makkelijk Lezen boeken
Voor wie echt een boek wil vasthouden en lezen bestaan er ‘Makkelijk Lezen’ boeken. Op de website van het Makkelijk Lezen Plein vind je hier titels en informatie. Er is ook alvast een boekentop 50 gemaakt. Makkelijk Lezen boeken zijn verhalen in korte zinnen en vaak staan er veel plaatjes in de boeken. Vervolgens kun je de boeken natuurlijk gewoon gratis aanvragen via onze catalogus.

Veel leesplezier gewenst!

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “Heeft uw (klein)kind moeite met lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA