BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

2 april 2014 @ 09:34 door | Geen reacties

Het verhaal van Milan in de Senaat

Senaatleden

Onlangs heb ik op biebblog een verslag geschreven over Milan Zabicki (9 jaar) van de Ichtusschool. Milan zit namens de provincie Zeeland in de Senaat van de Kinderjury en heeft een leuk artikel geschreven over zijn ervaringen, wat je hier kunt lezen:

Milan:
“Op zaterdag 15 maart kwamen alle kinderen die in het Senaat van de Kinderjury zitten bij elkaar in Amsterdam. De treinreis duurde wel 3 uur. Gelukkig had ik mijn DS en het boek “de Griezelbus” meegenomen.

De bijeenkomst was in een best mooi huis. Er stond een grote tafel met naambordjes erop. Het leek wel een vergadering voor presidenten. Ik werd er wel een beetje zenuwachtig van. Eerst moesten we onszelf voorstellen aan de andere kinderen. Toen leerden we elkaar een beetje kennen en vond ik het al wat minder spannend.

Boeken recenseren
We kregen toen een workshop “boeken recenseren”. We leerden dus hoe we boeken moesten beoordelen. De mevrouw las een stukje voor uit een boek en wij moesten dan proberen daar iets over te schrijven. Tips die we kregen waren bijvoorbeeld dat we tijdens het lezen belangrijke woorden voor onszelf moesten opschrijven. Maar ook grappige zinnen uit het boek opschrijven of onthouden.

We moesten ook proberen om binnen 30 seconden een boek uit te kiezen die ons het allerleukst leek. Ik keek vooral naar de kaft, de plaatjes en de titel. Dit is natuurlijk wel lastig want je weet niet waar het verhaal precies over gaat.

Geheim
Toen was het ineens alweer half een en kwamen de ouders er weer bij en gingen we samen broodjes eten. De volgende bijeenkomst wordt een geheime vergadering. Dan gaan we samen bekijken welk boek wij het allerleukst vinden en die krijgt de pluim van het Senaat.

Maar eerst allemaal boeken lezen en stemmen!!!!!!!!”

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Nieuws

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA