BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 april 2014 @ 10:00 door | Geen reacties

Lentekriebels

De lente is voor mij onlosmakelijk verbonden met tuinieren. Als de dagen na de donkere decembermaand weer langer worden. En de temperatuur weer omhoog gaat, kijk ik alvast de bollen uit de grond. Heerlijk, dat lenteweer van de afgelopen weken, mijn handen jeukten om de tuin in te duiken. Om zo snel mogelijk de potten met afgestorven stompjes te vervangen door kleurige nieuwe plantjes. Grond wil ik onder mijn nagels hebben, en spit dan ook gretig thuis de folders door. Het tuiniervirus slaat definitief toe en gelukkig niet alleen bij mij.

Lotgenoten met de zelfde kriebels zie ik de tuincentra en bouwmarkten afstruinen voor de beste, en fleurigste koopjes. Ze sjouwen net als mij met zakken potgrond, nieuwe tuinschermen, en bakken vol met plantjes.

Ook in de bibliotheek in Oost-Souburg schenken we ieder jaar aandacht aan dit fenomeen. In de vorm van een tentoonstelling t/m 17 april a.s., aangekleed met een overzicht van allerlei Lente 002soorten tuinboeken. Of het nu om snoeien, zaaien, aanleggen, een vijver graven, ideeën op doen, of het aanleggen van een moestuin gaat, we hebben er vast een boek over.

Voor nóg meer tuintrends zijn er ook nog tuiniertijdschriften te leen, o.a. Groei & bloei en Home and garden. Mijn potten thuis zijn inmiddels al gevuld, met mijn favoriete paarse bosviooltjes, primula, en gekleurde madeliefjes. Bij voorspelde nachtvorst gaan ze nog even in het schuurtje, want na de ijsheiligen is het pas echt veilig.

Wie nog op zoek is naar tuinideeën, kom gerust eens langs! Er valt nu nog volop inspiratie op te doen uit onze uitgebreide collectie tuinboeken. Veel tuinierplezier!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA