BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 mei 2014 @ 13:52 door | 1 reactie

Daiquiri en andere dranken

Het lijkt erop dat het nu al zomer gaat worden. Tijd voor een terrasje met bijbehorend koud witbiertje. Dacht ik. Maar de meningen zijn hierover verdeeld. Eén van mijn collega’s zweert bij witte wijn met ijsklontjes, de ander houdt het bij rosé. De volgende heeft liever een cocktail variërend van black russian tot een daiquiri. Dat laatste sprak me wel aan. Maar wat drink je dan precies en hoe maak je dat?

De bibliotheek heeft het nodige in huis over cocktails, u kunt kiezen uit klassieke of trendy cocktails of de barkeerpersbijbel. Verhalen over drank en drankmisbruik zijn er ook in overvloed zoals  ‘Gedrenkte verhalen’ of “Help, ik (ver)zuip”. Ook informatieve boeken zijn te leen: een alcoholisch spreekwoordenboek, een boek over alcoholetiquette, of over hoe je zelf bier kunt brouwen.

En tenslotte zijn er ook nog gedichten over drank:  “Tekst voor de wijnkaart”. Het is afkomstig uit “De gedichten” van Simon Carmiggelt wat uiteraard ook te leen is:

Voor degenen die het liever zonder alcohol doen, is er natuurlijk ook voldoende te leen om inspiratie op te doen voor eens een ander drankje: smoothies, sappen, groentensappen, milkshakes.

Ik wens u een smakelijke, dorstlessende, zonnige (voor)zomer toe.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “Daiquiri en andere dranken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA