BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 mei 2014 @ 14:01 door | 6 reacties

Voorlezen is bevrijdend

Op 5 mei was Bibliotheek Vlissingen aanwezig op het Bevrijdingsfestival met een speciale Voorleestent op het Dans en Doe plein ( bij het Arsenaaltheater). Collega Njonkie van de VoorleesExpress bracht het belang van voorlezen onder de aandacht bij de bezoekers. Om 14.00 en 16.00 uur werd er dan ook voorgelezen in de tent. Njonkie vertelt hoe deze dag verliep:

“ Het was een heel spannende middag met volop zon. Dit had weer tot gevolg dat er een grote aanloop van mensen naar het Dans en Doe Plein was. We hadden de tent gezellig versierd met felgekleurde zitzakken, een grote knuffelbeer, puzzels en natuurlijk voorleesboekjes!

We hebben vooral wervingsflyers uitgedeeld aan de voorbijgangers, veel mensen waren geïnteresseerd in het project. We hopen dat we weer aanmeldingen binnenkrijgen van nieuwe vrijwilligers.

Om 14.00 uur heeft Anke ( voorlezer bij de VoorleesExpress) in de tent voorgelezen aan een groepje van zo’n zes kinderen en hun ouders. Later kwamen ook de stagiaires van de Roosevelt Academy Minou en Lizette, die konden gelijk aan de slag met voorlezen. Het was voor de voorlezers een behoorlijke klus om bovenuit de muziek te komen. Ondanks dat het een super gezellige boel was, bleek voorlezen in groepsverband lastig. We bedachten een oplossing: ouders mochten doorlopend in de tent komen zitten om te chillen maar dan wel als ze gingen voorlezen aan hun kroost. En dat werkte!DSC06502

Het kind kreeg zo de maximale aandacht en moeders en vader konden even relaxen en wij konden de voorbijgangers te woord staan over de activiteiten van de bieb. Zon 15 ouders kwamen later die middag met hun kinderen kwamen even bij ons uitrusten en gingen een boekje voorlezen. De kinderen waren heel enthousiast. We hadden zelfs bezoek van baby’s!

Al met al was het een hele fijne dag met veel belangstelling van de bezoekers van het bevrijdingsfestival. Hopelijk zal het resulteren in een mooie oogst van vrijwillige voorlezers en moeders die hun kinderen vaker gaan voorlezen.”

Bekijk hier het fotoalbum

Reageren

6 thoughts on “Voorlezen is bevrijdend

  1. Brechtje schreef:

    Wat goed dat jullie aandacht besteden aan voorlezen! Ik heb onlangs een abonnement genomen op http://www.kwebbelskinderboeken.nl en lees elke avond voor aan mijn kids. Heerlijk vinden ze het en ik trouwens ook! We vinden het zelfs zo leuk dat we ook nog wel eens langs de bieb gaan om wat extra boekjes te lenen. Ze zijn altijd zo snel weer uit!

    1. Uitleentje schreef:

      En wat goed dat jij aandacht besteed aan voorlezen met je kind! Ken jij de digitale prentenboeken van Bereslim al? Je kunt ze gratis uitproberen via de bibliotheek. Voorlezen is een van onze speerpunten. Zo steken we veel energie in het project de VoorleesExpress Walcheren. Ook leest een vader iedere laatste zaterdag v/d maand voor op een bijzondere locatie in VLissingen. Lees hier meer: http://www.bibliotheekvlissingen.nl/nieuws/132248.vaders-voor-lezen-vlissingen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA