BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

3 juni 2014 @ 15:19 door | 1 reactie

Workshop digitale diensten

Dat een bibliotheek niet alleen een huis vol papieren boeken is, staat als een paal boven water. Op digitaal gebied timmert de bieb hard aan de weg.  Maar welke digitale diensten zijn er allemaal beschikbaar? In de workshop maak kennis met de digitale bibliotheek krijgen klanten een beter beeld van hoe ze onze digitale diensten kunnen benutten. Deze workshop organiseren we dit jaar drie keer. Op 22 mei vond de tweede workshop plaats.

Filmpjes
Vakantiebieb, Luisterbieb, Muziekweb en nog velen andere digitale diensten van de bieb kwamen tijdens de workshop aan de orde. Biebmedewerker John liet met filmpjes aan de klanten zien hoe het allemaal werkt.

Verbaasde blikken verschenen toen John vertelde over Boek je Boek. ”Dit is de gratis bezorgservice van Bibliotheek Vlissingen. Bestel een boek, dvd, cd of luisterboek via onze website en de bestelling wordt bezorgd bij een afhaalpunt naar keuze.” Een verheugde deelneemster reageert: “Dat is handig, dan hoef ik niet helemaal meer naar de bieb te komen.” Ook het reserveren en verlengen van boeken via internet is voor sommige helemaal nieuw! Hoewel dat een dienst is, die zeker tien jaar bestaat. Het nut van de workshop werd al snel duidelijk.

Handigheidje
Mevrouw Anneke d’Hondt volgt hier en daar een computercursus en is erg leergierig als het gaat om de digitale diensten. “Ik wist niet dat de bibliotheek zoveel te bieden heeft. Ik wil het graag weten! Het feit dat je een boek ook via de bibliotheekwebsite kunt bestellen is voor mij een nieuw handigheidje.”

Cd’s aanvragen
Muziekcd’s lenen? Ook dat kan! Bibliotheek Vlissingen heeft geen muziekcollectie in huis, maar via de catalogus kun je gratis cd’s aanvragen van andere bibliotheken in Zeeland. of voor een kleine vergoeding zelfs enen uit de enorme collectie Deze muziekdienst biedt een schat aan informatie over albums, artiesten en diverse genres. Wist iedereen het maar!

Nuttig
“Muziek lenen, dat is handig! Voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid kan het heel bruikbaar zijn, maar dan moet je wel weten dat het er is! Erg nuttig deze workshop”, is een reactie van een bezoekster.

E-book
De uitleg van het lenen van een e-book wekte ook de aandacht van de deelnemers. John vertelde: “Volg stap voor stap de instructies om het boek op je e-reader te zetten, dat kan soms even lastig zijn omdat ieder apparaat weer anders is. Lukt het niet? Dan bieden wij altijd nog de mogelijkheid aan om naar onze DigiDesk hier in de bibliotheek te komen!”, luidde het advies.

De volgende workshop ‘maak kennis met de digitale bibliotheek’ vindt plaats op 11 september 2014.

 

Reageren

One thought on “Workshop digitale diensten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA