BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 juli 2014 @ 09:30 door | 2 reacties

Ik ga op vakantie en neem mijn e-reader mee

Ik schaar mezelf onder een gemiddelde lezer. Ik lees ongeveer een boek per maand met uitschieters naar boven en beneden. Die uitschieters naar boven komen vooral voor tijdens vakanties. Tijdens de laatste korte vakantie las ik ineens 4 boeken uit. En dat terwijl ik dat van te voren helemaal niet van plan was. Want we gingen toch vooral actief doen; zwemmen, wandelen, en niet luieren met een boek op het strand?

Maar wat blijkt, als je niet gestoord wordt omdat je geen wifi of tv hebt, zijn er heel wat gestolen uurtjes. ‘s Ochtends bij het kopje thee, tussendoor na het opdrogen van de middagduik, ’s avonds in bed om lekker in slaap te vallen. En dan natuurlijk de reis! Niets leest beter dan in het vliegtuig. Geen afleiding om je heen; want je kunt niet veel anders. Geen telefoon, geen uitzicht, geen diepgaande gesprekken met reispartner vanwege de buurvrouw die uit verveling luistervinkt.

Van tevoren weet je nooit hoeveel je leest en dat is nou net een van de voordelen van e-books! Je kunt er zoveel meenemen als je wil. Ja, ik ben helemaal om. Mijn e-reader gaat zeker mee in de koffer. En daar ben ik niet de enige in. Want uit een onderzoek naar het kopen, lenen en lezen van boeken blijkt dat steeds meer mensen ook digitaal lezen.  

Voordelen van e-books lezen op vakantie:

  • Je koffer raakt niet vol.
  • Valt het verhaal tegen? Begin gewoon in een nieuwe, je bent niet overgeleverd tot dat ene boek dat wel paste.
  • Je neemt het makkelijk mee in je handtas. Dus waarom niet lekker lezen op dat terras?
  • Het wordt niet vies, kreukt niet en je tilt je geen breuk!

 
E-books via de bieb
Je kunt deze zomer weer gratis e-books lezen via de VakantieBieb-App op je tablet of telefoon. Daarover schreef ik afgelopen jaar een blog. Maar voor de grootverbruiker is er nog meer: als bibliotheeklid kun je gratis e-books lenen via het e-bookplatform en kiezen uit 5000 stuks. Ook te lezen in het buitenland.

Lees meer over de e-books van de bibliotheek in dit handige en overzichtelijke blogbericht van leerkracht Susan Spekschoor. Veel leesplezier deze vakantie!

Reageren

2 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mijn e-reader mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA