BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 juli 2014 @ 09:00 door | 2 reacties

E-books lezen in het buitenland

Afgelopen maand mocht ik samen met mijn man van de Turkse zon genieten. Als bibliotheekmedewerker moest ik natuurlijk boeken meenemen. Deze keer koos ik voor het lenen van e-books via de bibliotheek. Ideaal! Dacht ik…

Helaas viel dat tegen. Ik kreeg het vreemd genoeg niet voor elkaar om de e-books te lezen op mijn iPad. Misschien had ik verstandig moeten zijn om er thuis al boeken op te plaatsen…Ik was blij met de boeken en tijdschriften in het hotel.

En nu?
Eenmaal thuis probeerde ik nog een keer de e-books op mijn iPad te openen en toen lukte het wel. Mijn bevindingen heb ik doorgestuurd naar het landelijke e-book platform. Het antwoord was duidelijk: ‘Het downloaden en lezen van e-books vanuit het buitenland is mogelijk, zolang u maar een Nederlands bibliotheekabonnement hebt.’

De fout lag dus toch bij mij! Graag zie ik reacties van biebleden bij wie het wel (of niet) lukt in het buitenland.

Vragen e-books
Heeft u vragen over het lenen van e-books? Kijk dan op de veelgestelde vragen pagina van het e-bookplatform. Of kom naar DigiDesk, iedere laatste donderdag van de maand om 14.00 uur in Bibliotheek Vlissingen.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Dienstverlening

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “E-books lezen in het buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA